loading...

четвъртък, 16 май 2013 г.

Райков, ти на себе си ли си?

Има разминаване между институциите по повод изтеклите към медиите анонимни твърдения, че акцията в Костинброд е политическа поръчка към Прокуратурата.

Изводите на шефа на ДАНС съдържат разлики от тези на една друга институция. Поради тази причина, преди да приема доклада на ДАНС, категорично настоях той да проведе среща с ръководителя на тази друга институция, защото не можем да си позволим да имаме различия в изводите и да създаваме погрешното впечатление, че в момента между тези две структури тече някаква полемика, каквато не трябва да има и няма. Когато тези две институции уеднаквят позициите си, те ще бъдат оповестени публично”, коментира служебният премиер Марин Райков.

Това се случва след като вчера нагледно и доказателствено прокуратурата оповести, че от ДАНС е изтекла информация на т.нар. „достойни прокурори”, които заляха с евтина анонимка медиите в защита на Цветанов, Борисов и ГЕРБ за Костинбродската печатница.

Служебният премиер каза, че щял да се среща с шефа на ДАНС и очевидно след срещата си изцвъка горното съобщение, което си е абсурдно.

„Когато тези две институции уеднаквят позициите си, те ще бъдат оповестени публично”, казва Марин Райков.

Този човек очевидно изобщо не е на себе си.

От какъв зор прокуратура и ДАНС трябва да уеднаквяват позициите си?

ДАНС е в изпълнителна власт, а прокуратурата – независима.


И на всичкото отгоре вчера от ясно по-ясно стана, че ДАНС след ГДБОП са пробити в полза на Цветанов и Борисов.

Жалкият опит на Марин Райков отново да е Пилат Понтийски, но в полза на чорбаджиите си Борисов и Цветанов, е отвратителен.

Afera.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар