loading...

понеделник, 20 май 2013 г.

Разстреляният Мечан замесен в отвличането на Брендовата щерка

34-годишният Венцислав Димитров-Мечан беше показно разстрелян съботната нощ в Перник пред заведението "Лого". Наемният убиец е причакал жертвата да излезе от там и в момента, в който Мечан седнал на шофьорското място в колата си, килърът се приближил и изстрелял 3 куршума в него, пише вестник "Всеки ден".

Убиецът е бил с много точен мерник, защото два пъти е уцелил главата на жертвата си. Раните са били смъртоносни и Димитров е починал малко преди да дойде линейката. Венцислав Димитров е стар познайник на ченгетата и е криминално проявен. Досието му е километрично, като в него фигурират престъпления от целия Наказателен кодекс. За държан е за обири, кражби на автомобили, разбиване на каса, рекет и изнудване. Мечан беше от групата на издирвания за обира на трезора в Кърджали Валентин Кирилов-Пуйката. Запознати с подземния свят твърдят, че Мечан е един от най-големите лихвари.

Източници от МВР твърдят, че убитият пернишки бандит е бил разследван като един от участниците в групата похитители, които отвлякоха дъщерята на Евелин Банев-Брендо Лара. Според оперативната информация Лара е била скрита в къща до София, осигурена от Димитров. Има данни, че Мечан не е участвал пряко в отвличането на момиченцето, но е бил един от хората, които са ангажирани по логистиката в престъплението. От полицията смятат, че Мечан е бил нает да участва в покушението срещу Лара от люлинската банда крадци на Кирил Чавдаров-Киро Дългия.

Именно той се сочи като човекът, който е измислил от А до Я плана по отвличането. Хората на Евелин Банев-Брендо, който провежда собствено разследване около отвличането на дъщеря си, също са стигнали до доказателства, че Мечан е замесен в отвличането и разстрелът му почти сигурно е отмъщението на наркобоса към един от похитителите.

Няма коментари :

Публикуване на коментар