loading...

петък, 24 май 2013 г.

Винаги внимавай какво казваш!

Винаги внимавай какво казваш, защото след време думите ти могат да звучат нелепо и странно. Вземи пример от тези:
“Камъни от небето не могат да паднат, няма откъде да се вземат.” (член на Парижката академия на науките опровергава метеоритите, 1772 г.)

“В бъдеще компютрите ще тежат не повече от от 1,5 тона.” (вестник Popular Mechanics, 1949 г.)

“Пътувал съм из цялата страна надлъж и нашир, общувал съм с най-мъдрите хора и мога да ви гарантирам, че обработката на данни е прищявка, мода, която няма да продължи повече от година.” (редактор на издателство Prentice Hall, 1957 г.)

“У никого не може да възникне необходимостта да има компютър в своя дом.” (Кен Олсън – основател и президент на Digital Equipment АД, 1977г.)

“Устройство като телефона има твърде много недостатъци, за да се разглежда сериозно като средство за комуникация. Ето защо аз смятам, че настоящото изобретение е без стойност.” (из дискусия в компанията Western Union през 1876 г.)

“Да, кой по дяволите се интересува от разговора между актьорите?” (реакция на Warner Brothers относно използването на звук във филмите)

“Не ни харесва тяхното звучене и, като цяло, китарните квартети – това е от вчера.” (Decca Recording Co. отхвърля запис на албум на “Бийттълс” през 1962 г.)

“Летателни апарати по-тежки от въздуха са невъзможни.” (Лорд Келвин – физик, президент на Кралското научно общество – през 1895 г.)

”Добив на нефт от земята? Искате да кажете, че трябва да разтворим земята, за да добием нефт? Вие сте луд!” (отговор на проект на Един Дрейк през 1859 г.)

”Самолетите – интересни играчки, но без никаква военна ценност.” (Маршал Фердинанд Фош, професор по стратегия в Академията на Генералния щаб на Франция)

“Всичко, което е могло да бъде изобретено, вече е изобретено.” (Чарлз Дюел, служител в патентната служба на САЩ)

Цветан Павлов, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар