Пропускане към основното съдържание

Затворът в очакване на герберите

Прокуратурата е стартирала проверка заради действията на водачът на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова, в качеството и на  бивш регионален министър. Далаверата е свързана с продажба на земята под изгорялата Фрегата на плажа в Бургас, съобщи Румен Петков във Варна, цитиран от Afera.bg. Според Петков Лиляна Павлова е извършила престъпление по служба.

На 22 октомври собственикът на земята на бургаския плаж внася предложение до областния управител на Бургас Константин Гребенаров, с което иска да купи имота. Имотът обаче е публична държавна собственост и за да бъде обект на сделка, трябва да се деактува в частна държавна собственост.

На следващия ден, въпреки че трябват поне десет дни, за да бъдат подготвени всички документи, областният управител от ГЕРБ изпраща становище до МРРБ за преобразуването на терена с мотива, че собственикът иска да купи терена. МРРБ поисква мотивирано становище, което е изпратено на 19 ноември.

„Тук започва една поредица от престъпления на Лиляна Павлова. На 25 октомври тя изпраща за съгласуване това предложение до всички министерства с доклад и проект за решение на МС за обявяване на имота за частна държавна собственост. В нарушение на устройствения правилник дава срок от три дни за съгласуване, като най-малкият разписан такъв е 10 дни. Толкова бързаме да откраднем имота, че даваме срок, в който министерствата дори нямат физическо време да огледат всичко необходимо, за да дадат становище. Някои ще кажат, че това е административно нарушение. Не. Прави се с цел министерствата да нямат време да реагират.

Въпреки това министерството на финансите успява да изпрати становище, с което се противопоставя на МРРБ и отказва имотът да бъде деактуван. Павлова обаче не се съобразява с това и в нарушение на правилника внася проекта за решение в първоначалния му вид на заседанието на МС от 12 декември. В залата представителят на МФ – Владислав Горанов докладва забележките на МФ и решението е върнато от министерски съвет на вносителя – МРРБ за доработка.

Лиляна Павлова обаче продължава в същия стил и на 17 декември изпраща същия текст без да са отразени поправките, а именно че имотът не трябва да се деактува и не трябва да се продава.

От стенограмата може да се види, че Борисов изрично подчертава корекциите да бъдат нанесени и Лиляна Павлова не възразява. И въпреки това тя не коригира решението и дава възможност на областния управител да продаде имота.

За мен е много важно как ще се развие сега проверката. Прокуратурата ще търси два варианта – дали това е административно нарушение или престъпление по служба. Лично аз мисля, че това трябва да бъде еднозначно квалифицирано като престъпление по служба.

Първо – заради необичайно кратките срокове, в които се провежда цялата процедура. Второ – заради абсурдния тридневен срок за становища от министерствата. Трето – защото въпреки ясното решение на МС, че вносителят, трябва да нанесе корекции по решението, това не става.

Варненци трябва за да знаят, че след като г-жа Павлова, нямайки нищо общо с Бургас си позволи това, като нищо ще продаде Морската градина във Варна, ако има такава власт”, заяви Румен Петков.

Засега и Павлова и Цветанов имат имунитет, но нищо чудно след изборите да го загубат и ще трябва да отговарят за действията си пред съда. Като нищо може да станат и клиенти на затвора.



Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.