Пропускане към основното съдържание

Цветанов покровиталствал търговия с контрабандно гориво

Полицаи, които спират цистерни с контрабандно гориво на Инса Ойл, са уволнени от работа през 2010 година, пишат бивши служители на МВР. Фирмата е собственост на спонсора на ГЕРБ Георги Самуилов, който е издънка на групировката Мултигруп.
С помощта на бившите управляващи той въртял контрабанда, а всеки, който се опитал да проверява спонсора, бил мачкан от МВР.

В началото на декември ченгетата дебнат бандити по магистрала „Тракия". Въоръжените грабежи около Пазарджик, Пловдив и Стара Загора са зачестили. Докато дебнат Крокодилите, без да знаят, че са покровителствани от високо ниво в МВР, полицаите забелязват, че в „мъртвото време" от 3 до 5 часа по магистрала „Тракия" често преминават в пакет по 3-4 цистерни, с които обикновено се транспортират петролни горива. Необичайният час и засиленият трафик на цистерните кара ченгетата да спрат едната партида от тях. Шофьорите им показват документи, че товарът е на фирмата "Инса Ойл".

„Съпътстващите документи са за транспортирано нискокачествено масло, но взетите от цистерните проби показват, че съдържанието на цистерните е дизелово гориво. Полицаите работят от години на магистралите, имат задължения по пресичане и разкриване на контрабанда, запознати са с номенклатурата на акцизните стоки и разбират, че в случая се извършва престъпление. Маслата са освободени от акциз и от подобни далавери чистата печалба за мошениците и загуба за държавата е около лев на литър.

За работата си по случая образуват и завеждат преписка, докладват на ръководството и продължават секретните постове, укрити в гората", пише в писмото на бившите вече ченгета, което единствено „Галерия" публикува.

Само месец преди тази случка данъчният склад на фирмата в Русе е запечатан от агенция „Митници" и са открити далавери с укрити данъци за 50 милиона лева, за които се развихря скандал в държавата.
Самите полицаи са доволни, че са хванали далаверата, защото знаят, че Георги Самуилов е покровителстван от тройната коалиция и бившия главен секретар Валентин Петров, а вече на власт са ГЕРБ, които се борят с престъпността и не закрилят никого! Оказва се, че са в тежка заблуда.

Самуилов има покровители и в новата власт. Бизнесменът от Раковски е близък на депутатката Менда Стоянова, която е от Пловдив, а из парламента върви усилен слух, че шефът ан „Инса Ойл" е дал близо 4 милиона на ГЕРБ, за да осигури спокойствието си. Ето как продължава писмото на бивши полицаи от ОДП-София:

„Още през следващата седмица след спиране на цистерните в Областната дирекция се изсипват няколко рояка командировани комисии – както от МВР, така и от главните дирекции.

Повече от два месеца разпитват полицаите и издевателстват над тях с обвинения за некомпетентност и превишаване на права. Заплашвани са с уволнение, съд и парични санкции за нанесени на фирмата щети. Дори и за колегите им в дирекцията става ясно, че това мачкане е активно насърчавано и правото на силата ще възтържествува. Очевидна става и подготовката за пенсиониране на директора им Тодор Илиев (който година по-късно умира от рак) и зам.-директора Радовски.

Те подкрепяли действията на служителите си, които са спрели цистерните с контрабанда на „Инса Ойл". Както е практиката в подобни случаи, образуваната по случая преписка с разпореждане отгоре е смотана някъде в архивите на БОП-а и все още отлежава, а полицаите тръпнат в очакване на „строгото", но справедливо възмездие на министъра".

Възмездието на Цветанов настига полицаите, които дръзват да проверят цистерните на спонсора на ГЕРБ. Десетки са уволнени, а Самуилов, незнайно как, стопява данъчни задължение от 12 милиона на 700 хиляди.

ГАЛЕРИЯ Online

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.