Пропускане към основното съдържание

Незаконните бюлетини били за градове, където ГЕРБ загуби

Допълнителните 350 хил. бюлетини, открити в печатница в Костинброд готови за експедиция, са били предназначени за избирателните райони във Видин, Кюстендил и Плевен, съобщиха доверени източници от Софийска градска прокуратура, твърди PIK.bg.

Тя ръководи операцията на ДАНС в печатница "Мулти принт", собственост на съветника от ГЕРБ Йордан Бончев, както и разследването на случая.

Въпросните палети са с бюлетини, в които изписаните имена на първите трима кандидати в листите на партиите съвпадат с тези във Видин, Кюстендил и Плевен. След излизането на резултатите от гласуването се оказа, че именно в тези райони ГЕРБ чувствително губи в надпреварата с БСП и другите партии.

Във Видин за БСП са гласували 39.8%, а за ГЕРБ - 27.7%. Този резултат значително се разминава с този от предишните избори през 2009 г. Тогава ГЕРБ събра над 5000 гласа повече от БСП. Къде отидоха тези гласове. Или се загубиха по пътя... от Костинброд?

В Кюстендил сега ГЕРБ получи 29.5%, а през 2009 г. имаше точно 10% повече. Къде се загубиха тези 10% гласове? Или просто не пристигнаха от Костинброд?

В Плевен сега ГЕРБ натрупа 27.5%, а на предишните избори имаше почти 11% повече. Защо сега има толкова по-малко гласове? Или те не дойдоха от Костинброд?

Възможно ли е съвпаденията да са случайни?

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.