Пропускане към основното съдържание

И печатите за изборите се оказаха с хиляди повече

Докато трае прокурорската проверка за проблема с 350-те хиляди допълнителни изборни бюлетини, се оказа, че още един изборен артикул е поръчан в хиляди бройки над необходимото - печатите са секционните избирателни комисии, съобщи Mediapool.
Поръчката за изработване на печатите е спечелена от варненската фирма „Принтимарк“. Фирмата е трябвало да изработи 13 550 печата за секционните комисии (СИК), 1030 – за подвижните СИК и 31 восъчни печата за Районните избирателни комисии (РИК). Поръчката е на стойност 39 474 лв.

Поръчаните печати са с около 2500 повече от общия брой на секционните избирателни комисии. СИК в страната бяха малко под 12 000, а подвижните – 84. Излиза, че печатите за СИК са с около 1500 повече от самите комисии, а комисиите, обслужващи хора с увреждания, са “подсигурени” с около 900 печата повече.

За разлика от тях за районните комисии обаче са поръчани точен брой печати.

От Централната избирателна комисия обясниха, че резервните печати са нужни, защото е имало случаи, когато „титулярите“ се чупят и секционните комисии не можели да продължат работа. За разлика от бюлетините, които по закон трябва да се печатат с 10 % над броя на избирателите, Изборният кодекс не регламентира броя на печатите, посочиха от ЦИК. Няма и ясен регламент какво се прави с произведените резервни печати.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.