Пропускане към основното съдържание

Бургаски ученици с благотворителен концерт в подкрепа на съученик

Тошко е на 16 години, будно бургаско момче, което се интересува от компютри и учи в елитната Природо-математическа гимназия. Разликата с останалите деца на неговата възраст е единствено в това, че Тошко страда от детска церебрална парализа и се придвижва с помощта на количка.

Диагнозата си Тошко получава на осем-месечна възраст и от тогава животът на семейството му драстично се променя. С много усилия на родителите му неговото състояние значително се подобрява през годините. Днес той е с отлично съхранен интелект и има възможност да развива способностите си като всеки един от нас. Но не е само това – има реална възможност Тошко да проходи. Сумата, необходима за следващият етап от  неговото лечение е 7000 лева. Планирано е то да се проведе в специализирана клиника в Полша, която предлага комплексно лечение за деца с неврологични проблеми.

Узнавайки за добрата перспектива, в главите на две от съученичките на Тошко - Кери и Сияна от 12 клас на ПМГ- Бургас се ражда идеята да му помогнат в набирането на финансовите средства и да станат част от неговата борба да оздравее. Инициативата за благотворителен концерт бързо намира съмишленици и двете момичета успяват да го организират. Концертът е под надслов „Да подадем ръка на Тошко” и ще се проведе на 16  май от 19 часа в Летния театър в Бургас.

Резултатът от усилията на съучениците на Тошко е наистина обнадеждаващ - голямата Тони Димитрова подкрепя каузата и се съгласява да пее благотворително. Присъединяват се и други изпълнители - утре на сцената на Летния театър ще излязат Стефан Илчев, Георги Мархолев от Sunrize, F.O., Hoodini, Gfe , „Добри момчета” и много млади бургаски таланти, решили с изкуството си да подкрепят мечтата на Тодор Кацаров да проходи. Кери, Сияна и всички, заети с организацията на благотворителната проява, се надяват бургазлии да откликнат на поканата и с присъствието си да подадат ръка на Тошко.

Тези, които нямат възможност да изразят подкрепата си лично, но въпреки това имат желание да помогнат, могат да го направят на  сметка:

IBAN: BG76CRBA98981030014432
BIC CODE:CRBABGSF
Валута: BGN
Алфа Банка- клон България
Тодор Николаев Кацаров

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.