loading...

сряда, 1 май 2013 г.

Десетки рисунки красят Централна гара Пловдив

В  навечерието на най – големия  християнски празник – Великден, във фоайето на Централна гара Пловдив бе открита изложба с рисунки на Александър Иванов Йорданов, който живее в „Преходно жилище” за лица с лека умствена изостаналост на Комплекс  за  социални услуги ”Св.Георги”–Пловдив.

Александър е прекарал целият си живот в специализирани институции, а след навършване на 18 год. възраст ползва услугите на  Социален учебно – професионален център в Комплекс за социални услуги „Св. Георги“–Пловдив. Тук Сашко е първи курс, специалност „Шивач на мъжко облекло”, като целта е, подпомаган от професионалисти, да придобие  умения за самостоятелен начин на живот и извеждане от  специализираната  институция.

Да рисува и се вози с влакове – това е хобито на Александър Йорданов, с което се пренася в света на безкрайното човешко пътуване – символ на желанието за опознаване на нови светове и хора. Неговите рисунки са реално отражение на всичко, което Сашо е видял и преживял.

По време на откриване на изложбата Александър получи подаръци от Апостол Делев - директор на КСУ "Св.Георги", Душка Кръстанова – управител на "Преходно жилище" и Стефан Стойнов – началник на Централна гара Пловдив.

НКЖИ предоставя помещение за  изложбата през целия месец май.

Няма коментари :

Публикуване на коментар