Пропускане към основното съдържание

Бойко скътал 4 милиарда лева в офшорни дружества!

Бойко Борисов отдавна е надскочил по богатство считаният за най-заможен българин Васил Божков. Мълвата носи, че състоянието на експремиера се оценява на 4 милиарда лева. Негови “доброжелатели” твърдят, че лидерът на ГЕРБ е натрупал по-голяма част от богатството си през последните 4 години в период на икономическа криза, докато управляваше цялата държава.

За корупционните схеми на Борисов се заговори само няколко месеца след, като пое поста. Тогава още под сурдинка се носеха слухове, че бившия бодигард на Тато се е облажил с милиони от алкохолни фирми, за да не ги преследва за фалшиви бандероли. Говори се, че Бойко е неформален собственик с 30% в една от най-крупните фирми за алкохол. “Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на икономиката. Той е неформален съдружник в даден бизнес по една и съща схема – бизнесменът е принуден да прехвърли част от дяловете на фирмата си в офшорно дружество”, категорични са финансисти.

Според тях, най-големите авоари ги е натрупал от ударното пътно строителство, защото почти всички големи обществени поръчки се печелят директно от “Главболгарстрой”, който е собственост на Симеон Пешов. Любопитно е, да научим също, че преди 3 години Пешов е игнорирал тихомълком съдружника си, който притежаваше 33% от фирмата. Мълви се, че строителният магнат се е разделил със съдружника си, за да може Бойко Борисов да заеме мястото му. “Част от акциите на “Главболгарстрой” е неясна – дяловете са на фирма, регистрирана в офшорна зона”, разкрива икономист, който е наясно с това. Според политиците от опозицията печалбата на Бойко от строителния сектор надвишава 500 милиона лева. Сред представителите на стопанския елит, Бойко изнася милионите си с куфар с правителственият самолет, който ползва, когато реши.

За незаконните полети на самолета се заговори, след като Борисов прати “Фалкон”-а, за да вземе футболисти на “Чавдар” (Етрополе) и “Витоша” (Бистрица), че да играе мач с тях във Варна. Публична тайна е, че Борисов е съсобственик на футболния отбор “Левски”. Неговите финансови интереси в тима на българския народ се представляват от Иво Тонев, който е управител и на тотото. Интересна подробност е, че Бойко е съмнително близък и с шефовете на ЦСКА – босовете на “Титан” Иво Иванов – Праховеца и Митьо Гърнето. Само за сметопочистването в София пернишките висаджии прибират по 100 милиона лева на година. Дали пък от усвоените милиони не се връщат под масата?

Някои са на мнение, че Борисов има интереси и в “Кремиковци” и че съвсем умишлено е изхвърлил от металургичния комбинат братя Дамбовци, за да заграби бизнеса им със скрап. Откакто Борисов е премиер, възход бележи и охранителната му фирма “Ипон”, която някога беше негова собственост. “Поставеният” нов шеф там има сключени договори с почти всички големи фирми в страната. Клюката реди, че Бойко има съвместен бизнес и с олигарха Кирил Домусчиев, който официално произвежда хапчета и контролира Българския Черноморски Флот. Борисов е още шеф в сянка на най-големия в страната бетонов възел, който официално се ръководи от близкия му приятел Иван Саздов.

За съжаление ГЕРБ се забърка в десетки криминални истории, а рекетът над бизнеса се случваше от най-високо ниво. Гриша Ганчев бе един от малкото, които отказаха да споделят бизнеса си с политици и заради това арестуваха сина му”, допълват разочаровани от управлението на Бойко Борисов. Те споделят, че още през пролетта на 2010 г., Бойко е дал банкет относно печалбата на първия си милиард … и след всеки нов милиард дигал нечуван пир. Дали това е истина или градска легенда предстои да се разбере.

Източник: Минаха години



Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.