loading...

събота, 27 април 2013 г.

Найденов: Давали сме пари на "Труд", на bTV, на всички, които ме правят на маймуна

В скандалния запис, който излезе наяве днес, Мирослав Найденов се оплаква на Бойко Борисов от медиите, на които управлението на ГЕРБ раздаде стотици милиони левове през последните четири години.

"...Джамджиева, когато й разбиха скайпа, нали говореше, че сме помогнали на "Труд" да оцелее. Реално погледнато, ние от тази "техническа помощ" сме давали на "Труд", на Би Ти Ви, на всичките, които в момента ме правят на маймуна", казва в записа Найденов.

Борисов му отговаря: "Тя затова е тази "техническа помощ" - за медиите, тя не е за кравари, овчари и прокурори. Правят се конкурси и медиите ги печелят, те много добре знаят как ги печелят. Защото се разбират помежду си - тая поръчка я вземаме ние, тая вие, за да оцелеят".

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов визира поредицата от публикации на агенция ПИК, озаглавени "Светлана и Оги", от които става ясно, че държавата е приготвила 20-ина милиона лв. за медиите, които им превежда от еврофондове".

"И това разбиране минава през техническо задание на съответната обществена поръчка. Това техническо задание сме го правили Криси, Миро - този моя пиар и тоя Боян Педераса на Сашо", продължава Найденов.

"Не на Сашо, на Славка Бозукова (бел. ред. - главен редактор на "Стандарт")", уточнява Борисов.

"Е, да, де, на Славка", казва Найденов.

Бойко Борисов продължава по адрес на Боян Томов: "Аз съм го изгонил навремето, когато бях главен секретар, беше събрал 60 000 лв. за деца на сираци и ги открадна. От мое име ги беше събрал, тоя Боянчо. Казал съм - аз където съм - той не може да се появи."

"Ама Сашо ми го прати. И Ани Русчева идва и ми казва: "Ние сме се разбрали - "Труд", "24 часа"...", казва Найденов.

"Ама ти си принципалът! Не е виновен, който яде баницата, а който му я дава", му казва Борисов.

"Нито са връщали пари, нито нещо такова. Но те ровят и по това дело и знам ли - като почнат да ги викат там, по прокуратурата...", казва Найденов.

"Ще ги викат със сигурност", категоричен е експремиерът.

www.glasove.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар