loading...

събота, 27 април 2013 г.

Полиция и жандармерия атакуваха циганската махала в Петрич

Полицаи и жандармерия арестуваха в новата ромска петричка махала крадеца-рецидивист Максим Георгиев-Макси, който на 24 април при операция за задържането му успя да се укрие, след като негови роднини обстрелваха с камъни, тухли и керемиди служителите на реда и раниха петима от тях.
След получена информация, че рецидивистът се укрива в една от къщите, полицаите заградиха квартала и щурмуваха скривалището на Макси, съобщи Struma.bg.

Задържани са още 6-ма от ромите хвърляли камъни по униформените при полицейската акция на 24 април. Тогава Макси оказа яростно съпротива като отправи заплахи към полицаите. Около стотина негови роднини хвърляха камъни по тях. Ранени бяха отговорникът на пункта на КАТ в Петрич – Адреано Георгиев и полицаите Петър Тилев, Марио Георгиев, Костадин Костов и Светослав Арабаджиев.

40-годишният Максим е с над 10 присъди за кражби с взлом. Наскоро той излезе от затвора., Маски е един от заподозрените за палежа преди десетина дни на „Опел Зафира“, собственост на полицаят от ромски произход Живко Димитров.

Няма коментари :

Публикуване на коментар