loading...

неделя, 28 април 2013 г.

Късметът на Радуканов свърши

Тоалетната на стадион "Васил Левски", на полувремето на мача. Всички разговори се въртят около "тактиката" на треньора на ЦСКА Милен Радуканов. Делев не става, трябва да излиза, Присо и Варела също - само това си говорят феновете.

- Нарочно пуснахме тези нападатели, защото са бързи и искахме да решим мача по-бързо. Оказа се обаче, че им липсва класа в последния пас и завършващия удар - така Радуканов обясни решението си. Докато всички фенове и повечето журналисти го обвиниха за странната тактика, треньорът на Левски Николай Митов каза, че не е изненадан и е очаквал ЦСКА да пусне бързи играчи.

Истината дали Милен е сгрешил или не, е някъде по средата. Сам го каза - ако бях победил, всички щяха да ме поздравят. Ама не победи. Наистина с подобна схема той би Локо Пд и може би в нея да има смисъл. Но е правилна, ако не играе Присо и Делев е във форма. Присо обаче ЯВНО трябва да играе. Иначе защо го пускат, когато дори Радуканов признава, че не се справя? А Делев беше бърз, ама преди две години. Сега е бърз колкото кон в железница. Да, Варела и Присо направиха няколко опасни слизания по крилата. Но на кого да подадат в наказателното? На Спас, който тича и се смее, защото тревата по гъделичка по онова място ли?

Щом влезе Камбуров, разликата веднага си пролича. Да е бил контузен, не е бил. Платини беше болен, но, ако трябва и на инжекции ще излезе, но ще излезе. Другото са твърде сложни схеми, които явно не водят до никъде и ЦСКА губи спечелени мачове.

Крайният резултат показва, че е направил грешка. Но вместо да си признае, знае само да се репчи. "Един фен зад мен ми викна да пусна нападател", каза той. Не, един, Милене, не един. Половината стадион това ти викаше.

Самочувствието на Радуканов се дължи на една победа срещу Левски и още няколко добри резултата. Ако гледаме цялостната му работа в ЦСКА и Ботев Пд, откъдето бързо го изгониха, май има повече самочувствие, отколкото способности.

P.S.
При предишния престой на Милен в ЦСКА беше забавно - пишеше се за криви топки, каране на колела във вода и различните пиеси на играчите, когато вкарваха голове. Сега се говори за скандалите му с Платини, недоверието към Крачунов, оставянето на Камбуров непрекъснато като резерва и за изрусения пич, който става повече за бране на банани отколкото за футбол. Че собствениците също носят вина, носят. Но другата причина е, че късметът на начинаещия (Радуканов) май свърши. И вече лъсва истината.

Цветан Ламбрев

Няма коментари :

Публикуване на коментар