Пропускане към основното съдържание

Талантливи бургаски футболистки търсят подкрепа

Трогателно писмо до всички любители на футбола изпрати една от футболистките на "Бургус Лейдис Клуб". Апел за финансова помощ от името на своите съотборнички-всички талантливи и млади момичета от Бургас, отправи националката в женския футболен отбор на България до 19 г. Николета Бойчева.

"Ако обичаш Бургас– то тогава ти ще прочетеш това кратко описание и ще помогнеш на женския футбол в Бургас. Нека не губим бургаските таланти. Нека накараме тези момичета да се усмихнат. Футболът– това е тяхното сърце и то тупти за Бургас- градът на морето и мечтите. Нека да подкрепим Бургус Лейдис Клуб", пише в апела Николета, която миналата година изкара проби в няколко немски клуба, един от които "Волфсбург".

Проблемът с финансирането на клуба е много сериозен и той е от основаването на "Бургус Лийдис Клуб" през декември 2011 година. Въпреки активното търсене, спонсор на женския футбол в Бургас все още не се е намерил.

Напук на трудностите обаче бургаските момичета успяха да запишат името на клуба в българската история на женския футбол с участието си в дамското първенство на страната. Стартът не е обнадеждаващ, но с много труд и усърдни тренировки състезателките и техните треньори Гергана Видова и Христо Каракашев доказват, че имат потенциала да се превърнат във фактор в първенството. И резултатите не закъсняват.

В пролетния дял от шампионата бургаският тим започна с победа 1:0 над "Берое" /Стара Загора/, от които миналия сезон нашите паднаха със 7:0. В подкрепа за реалния възход на клуба са и петте националки в "Бургус Лейдис Клуб"- Маргарита Генчева и Нора Димитрова /до 17 г./, Калина Кичукова, Николета Бойчева и Стефка Петкова /до 19 г./.

"Това за нас е голям напредък и искаме някой да ни подкрепи- било то финансово, медийно или с публика. Искаме да знаят за нас. Проблемът е, че правим всичко възможно, за да играем в женското първенство и при девойки. Донякъде се справяме. Сами си събираме пари и разпределяме финансовата помощ, която ни отпуска общината.

Имаме трудности с пътуванията до София и Благоевград. Особено сега малките ни девойки са много добре подготвени, но нямат достатъчно пари, за да отидат до Благоевград, кадето ще е турнирът за тази възраст.

Трябват им около 2500 лв. Дори те самите започнаха да събират пари, за да участват, което ще е голям напредък за тях. Но мисля, че скоро всичко това ще приключи и ще ни помогне някой. Надяваме се този човек да си ТИ", завършва апелът на Николета, една от многото футболни звезди на Бургас.

www.gramofona.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.