loading...

петък, 19 април 2013 г.

Сидеров осъди Слави Трифонов за клевета

Върховният касационен съд днес потвърди решението на предишните две инстанции, осъждайки шоумена Слави Трифонов на 7000 лв. за нанесени обиди и клевети към лидера на АТАКА Волен Сидеров.

В две поредни предавания Слави Трифонов е нарекъл Сидеров „фашист” и „фюрер”, освен това е обвинил Сидеров, че изрекъл фразата „циганите на сапун“, което е абсолютна лъжа.

„Изразите, употребени за ищеца от страна на Трифонов в предаванията представляват обидни квалификации и внушават отрицателни качества на отричана и осъдена от историята личност. Затова съдът е преценил, че с предаванията ответникът противоправно, в разрез с общото правило да не се вреди другиму е наклеветил и обидил ищеца, разгласявайки чрез медия позорящо го и невярно съдържание – че е изрекъл фразата: „Циганите на сапун” и квалифицирайки го като „фашист” и „фюрер”, а начинът по който ръководи партията – като фашистки”, се казва в решението на Върховния касационен съд.

Волен Сидеров съобщи, че сумата, която осъденият Трифонов ще плати, ще бъдe даренa на Боровишкия манастир „Света Троица“ край Белоградчик тази неделя.


vestnikataka.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар