loading...

петък, 12 април 2013 г.

Червените фенове вече са шампиони

Сърцатите червени фенове доказаха, че са №1 и вече спокойно могат да се нарекат шампиони на България. Е да, ЦСКА се препъна срещу Лудогорец с нулевото равенство, но все още армейците запазват шансове за първото място.

Публиката на "червените" подкрепяше деветдесет минути своите любимци с надеждата именно 12-ят играч да реши мача с отбора от Разград. Наред със старите фенове, някои и с вече побелели коси, които бяха един час преди мача на двубоя имаше и много деца и жени. Всички бяха там заради - ЦСКА. Всички бяха там, за да дадат своя принос в борбата за шампионската титла и така трябва да бъде и срещу Левски.

Е този път не стана срещу Лудогорец, но феновете бяха до своя отбор и показаха защо ЦСКА има най-вярната публика. На противоположния полюс бяха феновете на Разград, скромната агитка, която не би напълнила и един автобус не се чу през цялото време. Все пак Лудогорец се бори за шампионската титла, а фенската им подкрепа е почти нулева при гостуванията. Така ясно се вижда разликата в традициите при отборите, с пари можеш да си купиш играчи и да направиш шампионски отбор, но не можеш да си направиш шампионска агитка.

В Япония е практика някои по-скромни отбори да ползват услугата - "агитка под наем", именно защото страдат от сериозен недостиг на фенска подкрепа по трибуните. Сигурно не е далеч времето, когато и у нас ще се появи подобна практика.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар