loading...

сряда, 17 април 2013 г.

Флоров покровителствал наркотрафиканти срещу 20 000 марки

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров, е покровителствал наркотрафиканти от арабски произход срещу траншове от по 20 000 дойче марки, установили специалните служби през 1999 г. По онова време Флоров бил служител в НСБОП, работел в сектор "Наркотици". Това става ясто от документи с разработка с кодовото име "Араби", подписана отт тогавашния шеф на НСС ген. Атанас Атанасов, съобщи агенция ПИК.

В разработката се посочва, че Флоров заедно с колегите си Пламен Йоцов и Васил Василев са поддържали нерегламентирани контакти с араби, занимаващи се с продажба на дрога у нас. Единият от тях бил от палестински произход и стопанисвал магазин за авточасти на столичния бул. "Христо Ботев" 102, където се продавали нааркотиците. Същият бил засичан да посещавал сирийското и английското посолство и често отсядал в ресторант "Парадайз" на ул. "Позитано", където също се предлагала дрога.

Флоров и Йоцов установили контакт с него и го използвали като информатор. По-късно двамата били засичани от службите да посещават със служебната кола магазина на "Христо Ботев" и ресторант "Прадайз" като демонстрирали много добри отношения със собственика на заведението. Според източника на службите Флоров и Йоцов покровителстват лица, участващи в наркотрафик и канали за прехвърляне на стоки през граница, за което ползвали услугите на Васил Василев.

От всички изложени данни службите преценили, че е необходимо да бъде образувана разработката "Араби", която имала за цел да преустанови престъпната дейност на Флоров и колегите му. Службите били захранени с информация, че Васил Василев, началник на РПУ-Видин, работел в много тясно сътрудничество със Станимир Флоров. Според непроверена оперативна информация Флоров е работел по делото "Опицвет" заедно с Василев като срещу 20 000 марки се ангажирал да предупреждава наркотрафикантите при възникване на заплаха срещу тях.


Няма коментари :

Публикуване на коментар