Пропускане към основното съдържание

Флоров покровителствал наркотрафиканти срещу 20 000 марки

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров, е покровителствал наркотрафиканти от арабски произход срещу траншове от по 20 000 дойче марки, установили специалните служби през 1999 г. По онова време Флоров бил служител в НСБОП, работел в сектор "Наркотици". Това става ясто от документи с разработка с кодовото име "Араби", подписана отт тогавашния шеф на НСС ген. Атанас Атанасов, съобщи агенция ПИК.

В разработката се посочва, че Флоров заедно с колегите си Пламен Йоцов и Васил Василев са поддържали нерегламентирани контакти с араби, занимаващи се с продажба на дрога у нас. Единият от тях бил от палестински произход и стопанисвал магазин за авточасти на столичния бул. "Христо Ботев" 102, където се продавали нааркотиците. Същият бил засичан да посещавал сирийското и английското посолство и често отсядал в ресторант "Парадайз" на ул. "Позитано", където също се предлагала дрога.

Флоров и Йоцов установили контакт с него и го използвали като информатор. По-късно двамата били засичани от службите да посещават със служебната кола магазина на "Христо Ботев" и ресторант "Прадайз" като демонстрирали много добри отношения със собственика на заведението. Според източника на службите Флоров и Йоцов покровителстват лица, участващи в наркотрафик и канали за прехвърляне на стоки през граница, за което ползвали услугите на Васил Василев.

От всички изложени данни службите преценили, че е необходимо да бъде образувана разработката "Араби", която имала за цел да преустанови престъпната дейност на Флоров и колегите му. Службите били захранени с информация, че Васил Василев, началник на РПУ-Видин, работел в много тясно сътрудничество със Станимир Флоров. Според непроверена оперативна информация Флоров е работел по делото "Опицвет" заедно с Василев като срещу 20 000 марки се ангажирал да предупреждава наркотрафикантите при възникване на заплаха срещу тях.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.