loading...

понеделник, 22 април 2013 г.

Похитителите на Лара прибрали 10 млн. лв., изпращали исканията си от Пернишко

10 млн. лева поискали похитителите за малката Лара. Това станало още преди три седмици. Служителите от „Антитерор” на ГДБОП са засекли изпратения sms, както и мястото, откъдето е станало това.

Засечени били и разговори от същия телефон с още няколко адресата. Това стеснило много обръча около групата. Станало ясно, че това са купени специално телефони за поддържане на връзка в един тесен кръг. Сумата трябвало да бъде предадена под мост в София. Там щяло да има надпис, направен със спрей, който да е знак да се оставят парите.

Няколко пъти е било променяно мястото, но всеки път бопаджии са разкривали мястото, от което са изпращани съобщенията. Със сигурност се знае, че част от местата са били в района на град Перник. Разследващите са локализирали районите, от които са изпращани съобщения. Някои от тях били в Бояна, район до околовръстния път, Пернишко, района на Симеоновско шосе, Студентски град и др.

Появиха се дори съобщения в медиите, че sms-и са изпращани и от Сливен, но те не са потвърдени официално. Не са уточнени конкретни адреси, защото похитителите са се движели постоянно и затова не е проведена скоростна акция за неутрализиране на групата. Разследващите обаче са имали постоянно информация, че Лара е жива и е добре. Заради нея не са рискували да атакуват, за да не прибягнат бандитите до крайна мярка. През това време семейството е получавало исканията за пари и се е опитвало да убеди похитителите, че няма как да осигури 10 млн. Предполага се, че в процеса на преговорите се е стигнало до намаляване на сумата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар