loading...

вторник, 5 март 2013 г.

Мутра бие възрастен човек - пресичал пред колата му

Датата е 4 март 2013г, часът около 18. Вече прибрала дъщеря си от училище се отправяме към дома. Честит понеделник!
Първо искам да се извиня за лошото качество на снимката, но е достатъчна, за да свърши работа. Ето каква.

Ще Ви разкажа една кратка историйка.
Нищо необичайно – трамвайна спирка в центъра на София, чакащи, пешеходци и такива като мен – с автомобили. Като мен и като шофьора на Опел-а пред мен.
Трамваят спира и отваря врати, чакащите се отправят към тях. Идилично.

Точно това вбеси шофьора на Опел-а. Той чевръсто излезе от колата си, мина пред нея и стовари цялата си налична физическа сила върху господина с такето, който е на тротоара (в дясно). Дързостта на възрастния човек се заключаваше в това, че той не просто преминаваше пред Опел-а, той пресичаше пътя на гнева и агресията, които до този момент тихо обитаваха мъжествената опаковка шофьорската седалка с неясно съдържимо. И това беше причината за тяхното демонстративно намесване в тази толкова досадна картина.

Причината беше достатъчна шофьорът на Опел-а да излезе от колата си и да нанесе силен удар в лицето на господина с такето; беше достатъчна, за да му разбие носа и той да полети във въздуха; беше достатъчна, за да счупи очилата му, които са алтернативните му очи, без които, до колкото разбрах в последствие, почти не вижда; беше достатъчна, за да ругае и да сплаши всички наоколо. Седна зад волана и просто продължи по пътя си.

Господинът с такето, мисля представи се Захариев, има моите координати, а аз имам снимка на Опел-а. Поговорихме малко с него, събрахме парченцата от очилата, поне тези, които намерихме и се разделихме. Не прие да го закарам, вероятно заради шока. Остана треперещ на спирката да чака, но вече не трамвай – може би съдбата.

Оказах се единственият му свидетел. Дори не съм се замислила какво и дали съм видяла. Аз бях там, видях и помня. Две дами коментираха, че аз съм „жена с дете” и, видиш ли, трябва да се пазя- ще добавя само, че съм жена в позицията на „просто човек”.
Моля Ви, споделяйте тази снимка , за да достигне до повече хора, поне тук. Нека достигне и до шофьора на Опел-а. Нека се знае…

Lazura Shosheva, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар