Пропускане към основното съдържание

Турски съдия ни отне победата в Копенхаген със спорна дузпа

България стигна до много важно равенство при гостуването си на Дания в двубой от група "Б" на квалификациите за Световно първенство. Станислав Манолев откри за България в 52-ата минута, а десет по-късно съдията отсъди спорна дузпа, която бе реализарана от Агер.
С точката България остава на 2-о място в групата с 10 точки и с 4 повече от датчаните. Чехия е с 9 на третото място.

Двубоят започна с натиск на домакините, които заредиха центриране след центриране пред вратата на Николай Михайлов.

Още в 6-ата минута се създаде напрежение пред вратата на България. Корнелиус опита удар, който бе блокиран от бранител. В 14-ата минута последва опасност пред вратата на Михайлов, но Илия Миланов игра на сигурно и изчисти в корнер. След корнера последва ново опасно центриране, което Ники Михайлов лови без проблеми.

В 17-ата минута нашите опитаха атака, но Андерсен изчисти. Малко след това Бодуров получи контузия и бе заменен от Радослав Димитров, което принуди Любо Пенев да премести Миланов в центъра като партньор на Иван Иванов. Никилай Михайлов изби в корнер удар на Стокхолм.

В следващите минути на няколко пъти Курнелиус тормозеше българската защита. В 36-ата минута нашите организираха бърза атака, при която Радослав Димитров центрира, но Ивелин Попов не успя да стреля с глава. В следващите минути тимът на България стоеше добре на терена. В 38-ата минута Тонев добре обработи и центрира в полето на Дания, но там Манолев изостана. Четири минути по-късно Ивелин Попов опита удар от 22-3 метра, топката тупна точно пред Андерсен, който изчисти в корнер. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0-0.

Втората част започна с атака опасна атака в 47-ата минута, който Поулсен се освободи от Димитров и центрира в наказателното поле, последва удар, който Ники Михайлов лови.
В 51-ата минута България излезе напред в резултата след отлично развита атака, завършила с хубав гол на Станислав Манолев.

След гола тимът на Любо Пенев се опита да не позволи на домакине да вземе инициативата. В 61-ата минута обаче съдията от Турция отсъди спорна дузпа за нарушение на Илия Миланов срещу Курнелиус. Наказателният удар беше реализиран от Даниел Агер.

В 64-ата минута Тонев реши да стреля, вместо да подаде на Ивелин Попов при бърза атака на България. Ударът му беше неточен. Пет минути по-късно Зимлинг наруши правилата срещу Манолев. Георги Миланов обаче стреля неубедително от 22 метра. До края на мача нашите имахха още едно добро положение в 86-ата минута, когато Георги Миланов намери Гаджев, който обаче закъсня и не успя да стреля. Датчаните пък изсипваха безразборно топката в наказателното поле на България към високите си нападатели. Нашите обаче се справиха и успяха да стигнат до важна точка.


football24.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.