loading...

вторник, 26 март 2013 г.

Политик си отряза пръст в знак на протест

Протестът ми е срещу поръчковото дело срещу мен, което цели единствено да ме омаскари и да бъда вкаран в затвора. И тази поръчка дойде лично от Тонко Фотев-почетен консул на Русия в Бургас и от Генадий Гудков, бивш депутат в Руската дума.

Това обяви в специално прессъобщение до медиите Ивайло Зартов, зам.-председател на политическа партия “Движение за социален хуманизъм”. В знак на протест срещу заведеното съдебно дело, той засне как отрязва малкия си пръст на лявата ръка.

На 16 март т.г. прокуратурата поиска Ивайло Зартов да бъде признат за виновен и осъден на 15 години затвор, при първоначален строг режим. Според обвинението е било доказано, че Зартов е присвоил средства в особено големи размери- 3,1 млн лв, от сметките на българо-руското дружество "Инглиш вилидж".

Разривът между Зартов и Тонко Фотев настъпва през 2009 г., когато в публичното пространство избухва скандал, в който е замесена дъщерята на Зартов - Анна Зартова (междудругото носителка на титлата "Лице на Бургас 2007"). На специална пресконференция в столичния хотел "Хилтън" тя обявява, че Тонко Фотев я е "притиснал" в женската тоалетна във фитнес салон в Бургас. В отговор на обвинението, почетният руски консул заявява категорично, че "ще отнесе проблема до съда". Тогава в интервю за бургаска медия той признава, че въпросния Зартов е негов бивш съдружник.

Няма коментари :

Публикуване на коментар