Пропускане към основното съдържание

Политик си отряза пръст в знак на протест

Протестът ми е срещу поръчковото дело срещу мен, което цели единствено да ме омаскари и да бъда вкаран в затвора. И тази поръчка дойде лично от Тонко Фотев-почетен консул на Русия в Бургас и от Генадий Гудков, бивш депутат в Руската дума.

Това обяви в специално прессъобщение до медиите Ивайло Зартов, зам.-председател на политическа партия “Движение за социален хуманизъм”. В знак на протест срещу заведеното съдебно дело, той засне как отрязва малкия си пръст на лявата ръка.

На 16 март т.г. прокуратурата поиска Ивайло Зартов да бъде признат за виновен и осъден на 15 години затвор, при първоначален строг режим. Според обвинението е било доказано, че Зартов е присвоил средства в особено големи размери- 3,1 млн лв, от сметките на българо-руското дружество "Инглиш вилидж".

Разривът между Зартов и Тонко Фотев настъпва през 2009 г., когато в публичното пространство избухва скандал, в който е замесена дъщерята на Зартов - Анна Зартова (междудругото носителка на титлата "Лице на Бургас 2007"). На специална пресконференция в столичния хотел "Хилтън" тя обявява, че Тонко Фотев я е "притиснал" в женската тоалетна във фитнес салон в Бургас. В отговор на обвинението, почетният руски консул заявява категорично, че "ще отнесе проблема до съда". Тогава в интервю за бургаска медия той признава, че въпросния Зартов е негов бивш съдружник.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.