Пропускане към основното съдържание

Бившата шефка на ДКЕВР била без висше образование, намалението на цената на тока е незаконно

Депутатът от БСП Михаил Миков обяви, че подалият оставка председател на ДКЕВР Юлиана Иванова няма диплома за висше образование, което поставя под въпрос законността на решението на регулаторния орган за намаляване на цените на тока.

”Правителството назначи Юлиана Иванова, която няма диплома за висше образование и сега лекичко иска да се измъкне от отговорността, като тази вечер съобщиха, че щели да назначат друг човек”, заяви Миков в ”Панорама” на БНТ. Той нарече Иванова ”поредната калинка”, назначена от ГЕРБ.

Иванова беше принудена от премиера Борисов да подаде оставка, след като буквално на следващия ден след назначаването й стана ясно, че извършва незаконна търговия с цигари в интернет. Тя изкара на този пост 3 дни. След това продължи да управлява ДКЕВР, бидейки в оставка, но правителството не й търсеше спешно заместник.

Назначаването на човек без висше образование в ДКЕВР е в противоречие със Закона за енергетиката, където има изискване членовете на комисията да са хора със завършено висше образование със степен "магистър" и стаж в енергетиката или в областта на водоснабдяването и канализацията.

По думите на Миков през 1997 година Иванова е прекратила образованието си в Техническия университет поради слаб успех. Левият депутат настоя за проверка на тази информация.
По думите му трябва да се провери и дали е било законно последното решение на ДКЕВР за поевтиняването на тока, щом председателят на ДКЕВР е бил без висше образование.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.