Пропускане към основното съдържание

Антония Петрова: Осъждам самозапалванията и рязането на части от тялото

Мис България 2009, Антония Петрова излезна с коментар във Фейсбук по повод кризисната ситуация в България. Перничанката сподели своето мнение за самозапалванията и рязането на пръсти на недоволни граждани. Ето какво написа Антония Петрова във Фейсбук.

"Скъпи приятели, последно време нашата любима Родина е разтърсена от събития, които излизат от границите на нормалното. Още от тийнеджърските си години имам категорични политически пристрастия и винаги съм била политически активна и едно от нещата, което хората знаят за мен е че винаги имам мнение по въпроси от всякакво естество и не се притеснявам да го изразявам гласно.

През последния един месец наблюдавах всичко, което се случва с най-малките подробности. Мое лично решение беше да не коментирам нито в социалната мрежа (където явно всички от всичко разбират и коментират), нито в многобройните предавания в медиите, в които бях поканена, за да изразя своето мнение и да направя аналитичен коментар, като млад човек с гражданска позиция, юрист и икономист.

Ситуацията, обаче, минава границите на разума и това ме провокира да прекратя мълчанието си. Няма как да остана безмълвна, като човек получил юридическо образование, изучавал законите цели 6 години и практикуващ юрист, пред възмутителния начин по който се атакува съдебната система и по които се опитват много хора да политизират един съдебен процес! Категорично съм против и осъждам самозапалванията и рязането на части от тялото на граждани! Много хора живеят на ръба на мизерията и нищетата, за съжаление, и трудно се справят с живота си, но не смятам че всеки от тях трябва да вземе радикални мерки и да спре съществуването си по брутален начин, който между другото е един от най-големите грехове в християнската религия!

Саможертвата няма нищо общо със самоубийството! Такъв акт може да направи човек с психични отклонения или човек търсещ медийно внимание за решаване на някакъв негов проблем. Ако си баща на няколко деца, много по-трудно и достойно е да се справиш със ситуацията от това да ги лишиш изцяло от себе си и да се самоубиеш или пък да политизираш твой личен съдебен спор или просто да изразиш недоволството си от политическа партия или фигура! Не е това правилния начин да се повдигне нивото ни на живот, да се промени действащата система на управление или да се реши наш проблем, на който не и устройва произнесеното съдебно решение.

Единственото, което се постига като резултат е запълване на новинарските емисии и най-страшното лош пример и създаването на жесток прецедент! Най-възмутителното е, че тези хора се обявяват за мъченици, национални герои и техният пример бива последван! Призовавам към цивилизовен начин на решаване на проблемите, изразяване на гражданска позиция и несъгласие по различни теми!"

Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.