loading...

сряда, 20 март 2013 г.

Омбудсмане, защо когато яде кюфтетата в Перник не рева

Така нареченият омбудсман Константин Пенчев прави истински маратон по телевизиите, като обяснява, че хората били недоволни от липсата на справедливост. А ти какво направи за тази справедливост? Защо, когато изпратих жалба до него за нагласените учителски конкурси в Професионална гимназия по икономика-Перник през септември миналата година, той вместо да направи истинска проверка по случая след няколко седмици, ядеша на софрата на пернишкото школо.

Бяхте набързо поканен от директорката на училището Юлиана Ефремова, която побърза да се снима с вас, а вие от своя страна побързахте да приключите проверката в скандалнато училище. Хем ги проверявахте, хем им ядохте кюфтетата, но това си е стара българска традиция. Ама, като я спазвате, поне не се правете на морален стожер в държавата, просто не сте такъв. Писахте ми в отговор на жалбата, че ми пожелавате успех в бъдещите ми начинания.

Даде, ама къде остана справедливостта, за която сега на драго сърце говорите пред медиите. Защо не дадохте личен пример, г-н омбудсман? По мое време, когато длъжностно лице ходи на крака на гости при този, който проверява се наричаше корупция. Сега се нарича нещо, като конфликт на интереси, а бе нещо, като нищо!

Е, аз не ви пожелавам успех, защото такива хора като вас не трябва да успяват.  Пожелавам ви и вас протестиращите да ви изметат на бунището, там където ви е мястото, недраги ми г-н омбудсман.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар