loading...

неделя, 17 март 2013 г.

Меле и арести на протеста във Варна

Скандал избухна още в началото на днешния протест във Варна, където лице в лице се сблъскаха първият водач на шествията Иван Петров и прекият му опонент Мартин Демирев. След остро словесно пререкание между двамата полицаи поведоха Мартин Демирев към патрулна кола и настъпи истинско меле.
Протестиращите обградиха патрулката и не я пускаха да тръгне. Появиха се 20-ина жандармеристи, които направиха кордон около патрулната кола и започнаха да изтласкват демонстрантите.

Искрата пламна от разменени реплики между Мартин и Иван Петров. Мартин му подвикнал, че заради него е лажал 5 дни в ареста, а Петров му се сопнал, че е пишлеме и няма какво да го учи.

Пет денонощия в ареста прекара 21-годишният Мартин Демирев, който бе задържан след ексцесии на един от протестите във Варна. Наказанието бе наложено от състав на Варненския районен съд. Варненецът бе арестуван след като с поведението си доведе до сериозен сблъсък между жандармерия и демонстранти.

Малко по-късно Демирев напръска с лютив спрей бившия футболист и треньор на ФК Спартак (Вн) Иван Петров, който през дните на протестите срещу безбожно завишените сметки за ток, имаше ролята на неформален лидер. Част от протестиращите изблъскаха Мартин в кордона с полицаи, след което той беше закопчан.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар