loading...

неделя, 31 март 2013 г.

1800 пловдивчани напуснаха партията на Кунева

Дани Каназирева
Областният координатор на „Движение България на гражданите" Дани Каназирева, а заедно с нея и активът на партията в Пловдивска област, обявиха, че напускат Меглена Кунева. Колективното решение беше оповестено днес на пресконференция в хотел „Тримонциум".

Общо около 1800 членове на движение „България на гражданите” от Пловдив област и Пловдив град днес оттеглиха доверието си от партията. Очаква се още региони от страната да последват примера на Пловдив и да напуснат Движение „България на гражданите”, съобщи Дани Каназирева.
Основната причина е несъгласието с политиката на националното ръководство, начело с Кунева.

“Не искаме да ставаме съучастници в поредната политическа лъжа”, заяви в речта си пред препълнената зала Дани Каназирева. „Отказваме се, защото искаме да държим гръбнака си изправен и вече не ви вярваме”, отсече Каназирева по адрес на Кунева.

Още при първите срещи с експертите на Движението пролича, че в техните виждания за управление на държавата липсва ясна визия за решаване на проблемите. Този мит - че партията на Меглена Кунева ще бъде алтернатива на порочния политически модел - рухна с предизборната програма, изтъкна Каназирева.

Предложените в нея 31 мерки са повърхностни, популистки и достойни за лява партия, а не за десен проект, подчерта Каназирева.

Напусналите членове на Движението са разочаровани и заради непоследователната позиция на ръководството за следизборни коалиции. Декларациите, че партията няма да приеме този модел на управление на никаква цена, се оказаха също един мит.

От изявленията на Меглена Кунева и други представители на Движението проличава, че има мегдан за следизборни коалиции. Няма да участваме в такива безпринципни експерименти, заяви Дани Каназирева.

Няма коментари :

Публикуване на коментар