loading...

вторник, 5 февруари 2013 г.

Бойко заплаши журналистите: И аз мога нещо да ви спретна…

Изнервен от ескалацията на “Буда гейт”, премиерът Бойко Борисов открито заплаши журналистите.  “Това, което са направили (бел. ред. – сайтът “Биволъ”), аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук.

Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички“. Министър-председателят предупреди медиите да внимават на влизане в президентството, минути преди да стартира Консултативния съвет за национална сигурност.

Бойко изрече спонтанно тази заплаха само четири дни, след като обяви от ефира на БНТ, че не контролира медиите у нас. В “Панорама” Бойко Борисов заяви, че не е диктатор, както го наричат в последно време: “Истински се забавлявам с тези хора. И ако се прочете докладът на Ахмед Доган – той описва себе си в частта, която касае мен. Всъщност този доклад е насочен главно срещу мен и ГЕРБ. И там той говори за медийни свободи. Цинизмът, е че партията, която контролира голяма част от медиите в България чрез своя депутат от ДПС г-н Пеевски, има нахалството да ни обвързва нас с медии. В същото време ДПС има цяла медийна група с телевизия, с вестници, с какво ли не. Голяма част от политолозите и социолозите са обвързани с Костов, докато никой не защитавал ГЕРБ”.

Точно изброените от премиера медии обаче, не съобщиха за появата на досието “Буда” в сайта “Биволъ”. А се включиха в темата чак на следващия ден, когато Цветанов и Борисов се обясняваха за досието “Буда”. Т.е. цитираните от министър-председателя медии, които уж били на ДПС, коментираха новина, която реално не са пускали! Какъв по-сигурен знак за угодничество спрямо своя господар?!  Те скриха новината, защото може би много по-рано са станали жертва на заканите на Бойко Борисов, адресирани днес към “всичките ви журналисти”.

PIK.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар