loading...

събота, 9 февруари 2013 г.

Бойкот на партиите и лидерите им, свобода за медиите

От днешната дата 7plus7.net и Bgpravda спират споменаването и отразяването на новини свързани партиите от българския политически спектър, които текущо се опитват да ни внушават собствената си линия за правдива. Това се налага заради серията от обаждания с цел промяна на съдържанието на дадена новина, както в заглавната част, така и в снимките.

Искаме ясно да обявим, че в провинцията местни величия и политически лидери се смятат за господари, а медиите за техни роби. Медии, вестници и лични блогове са подложени на системен тормоз, което се подкрепя официално изследване на организацията “Репортери без граница”.

Страхът, който се насажда, обслужва интересите на шепа от управници, които владеят икономически регионите си, имат позиции на национално и регионално ниво.

Дотук сме с българските партии, те са полезни само на ръководствата, на членовете и на кръговете около тях.

Ние малките медии, малките вестници, малките сайтове и хората сме оставени да оцеляваме в ситуация на надписани сметки за ток, за телефон, за вода, а и не на последно място на попълването на десетки документи, изисквани от бюрокрацията ни.

Приканваме всички свободни хора от малките сайтове и вестници, които не искат да сме феодална държава, да направят същото. Не ние сме техни служители, а те са наши консули, пратени от нас чрез избори да ни управляват в наша полза, а не в тяхна.

България е страна на платените големи медии, на групите с платени коментари във форумите, на депутатите, които си плащат за челни места в листите, на компроматите, на негативните нагласи и вечното противопоставяне.

Един път завинаги тази порочна система трабва да бъде прекъсната и реформирана!

Няма коментари :

Публикуване на коментар