loading...

неделя, 3 февруари 2013 г.

Той е Буда, а ние сме будали!

Дали Бойко Борисов все още е агент Буда…? Тази информация е от компетенцията на Комисията по досиетата. Ще видим дали ще им стигне смелостта да разкрият истината около първия човек в изпълнителната власт.


Разкритията на „Биволь” за агент Буда будят редица въпроси от морално естество. Зависимостта на вербувания – Бойко Борисов, от неговия вербовчик – Младен Георгиев, е като на самурай и неговия послушник, който се е издигнал до император. Бойко, за жалост,  не следва кодекса на самураите бушидо. Така е и при неговия ментор в ДС. И двамата прескачат от тъмната страна на силата в светлата. „Джедаят” Георгиев обаче многократно върти “меча” и в двете крайности. Той се ползва от подкрепата както на Тройната коалиция, по времето на която е назначен за главен секретар на ДАНС, така и при управлението на ГЕРБ, където запазва поста си. Благодарността на ученика му към него очевидно ще се простира по време на целия му земен път.

Младен Георгиев наднича зад Бойко Борисов на всеки завой от битието и кариерата му – той е участвал в разследването за бомбената атака срещу приятелката на премиера Цветелина Бориславова, което “случайно” не е успял да доведе до успешен край; след уволнението му от ЦСБОП заради подозрения, че е покровителствал контрабанда, той е приютен в охранителната фирма на Борисов ИПОН; по-късно получава покана да заеме поста главен секретар на ДАНС… Там е и до днес.
При опита да получим отговори от премиера на България Бойко Борисов,  от него пристигна едно „Не”. „Не” може би е отговорът на нашия въпрос: Редно ли е вербовчикът и неговият обект да изпаднат в користни интимно-професионални зависимости? Може ли държавата да бъде управлявана от човек с тъмно минало?

Да, отговорът на тези въпроси е „Не”.
Ако Бойко Борисов е Буда, ние явно сме будали.

Диляна Димитрова, PIK.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар