loading...

неделя, 17 февруари 2013 г.

Пребиха полицейски шеф в Перник, сградата на ЧЕЗ беше щурмувана

Полицейски шеф отнесе народния гняв срещу високите сметки на ток. Ултрасите превърнаха протестния митинг в безконтролен вандализъм.

Началникът на "Охранителна полиция" в Перник  Богомил Точев бе ступан по време на въстанието срещу ЧЕЗ в града, съобщи „Стандарт нюз“. Униформеният се хвърли към един от агитката на "Миньор" сред тълпата, за да го обезоръжи, но попадна в капан и отгоре му се стовариха крошета и ритници. Ченгето едва се измъкна от навалицата. "Не бийте полицаите! И те са потърпевши абонати като нас", призоваха организаторите.

Ултрасите превърнаха протестния митинг в безконтролен вандализъм. Те изпочупиха с камъни прозорците на офиса на ЧЕЗ и омазаха сградата с яйца и лютеница. Още с пристигането на около 5-хилядната тълпа, момчета от футболната агитка се хвърлиха върху оградата на административната постройка, блъскайки я, за да влязат в двора.

Служителите обаче бяха подготвени и ден преди това евакуираха джиповете на Енергото, за да не бъдат изпотрошени. Останали бяха тежките камиони, но и те бяха паркирани в клетки, далече от улицата. В двора пазеха около 10-тина гардове на чешкото дружество. Вандалите са установени, още в понеделник ще бъдат привикани в понеделник.

Няма коментари :

Публикуване на коментар