loading...

четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Удря ни бежанска вълна от Близкия изток и Африка

Вълната от бежанци към България става все по-застрашителна, като само от началото на седмицата до днес близо 50 души са намерили спасителен остров у нас. Последният случай е от изминалата нощ, когато гранични полицаи от РДГП – Елхово задържаха 25 нелегални имигранти. Служителите в зелене униформи получили сигнал от местен жител, който забелязал голяма група непознати в района на село Лесово.

Граничен автопатрул установил и задържал първо 11 души – 9 мъже и 2 жени. Малко след това отново в покрайнините на с. Лесово са задържани още петима – 4 мъже и една жена. По-късно в с. Малко Кирилово са заловени още двама мъже от същата група. 16 от всичките са африканци, без документи за самоличност, има по един гражданин на Афганистан и Еритрея. Повечето от африканците заявили, че са от Мали, но според разследващите те използват ситуацията в тази страна, за да поискат бежански статут. Станало ясно, че целта на голяма част от групата е Франция.

Пред граничните полицаи някои разказали, че пристигнали в Турция с кораби. Една част от групата била сформирана в Истанбул и тръгнала към България с микробус. Преди турско-българската граница те се срещнали с другата част от групата, която имала водач. Той ги отвел до границата и ги изоставил. Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Елхово.

През миналата нощ граничните полицаи от ГПУ-Елхово са задържали още трима африканци без документи. Единият заявил, че е от Мали, двама – че са от Того. В ГПУ-Свиленград са задържани и четирима нелегални имигранти без документи, представящи се за палестинци.

7plus7.net

Няма коментари :

Публикуване на коментар