Пропускане към основното съдържание

Затворникът Янко Ваташки основа партия, иска затвор за Борисов

Затворникът Янко Ваташки е регистрирал в съда политическа партия НДСБ (Национално Движение Съвършена България), научи Агенция ПИК. Партията има намерение да влезе в парламента и да иска съд за ГЕРБ и Бойко Борисов. Крими героят излиза след 4 месеца от тъмницата и е твърдо решен да се захване с политика, за да оправи окаяното дередже на народа.

Целта на политическото звено е да събере хора, станали жертви на репресии от властта. Партията е създадена от близките на затворници, които имат документи за стотици нарушени права на граждани от полицейщината на вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов.

Уставът на партията ще бъде разширен, за да бъдат подпомагани хора в неравностойно положение, твърдят членовете от НДСБ. От партията на Янко Ваташки обещават да се грижат за пенсионерите, за хората от старчески домове, за сираци и психично-болни.

Новата политическа сила скоро ще даде пресконференция, за да заяви своето съществуване пред медиите, както и пред бъдещите си избиратели. На нея гражданите ще бъдат призовани да изпращат сигнали за нередности на адреса на новата партия, за да се търси наказателна отговорност на всеки нарушител законите, каза пред ПИК адвокат Елен Янкова, която ще е ключова фигура в новата партия.

Около 30 човека вече са изпратили декларации до новата партия, в тях те описват как са нарушени човешките им права.

Милан Николов, PIK.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.