loading...

сряда, 6 февруари 2013 г.

„Българи, будете се – Бойко е БУДА!“

Председателят на „НОВА АЛТЕРНАТИВА“ Николай Цонев стартира участието си  в предаването на БиТиВи „Лице в лице“ като призова гражданите: „Българи, будете се – Бойко е БУДА!“. Той припомни, че в българското общество информацията за сътрудничеството на настоящия министър-председател със службите за сигурност в качеството му на представител на организираната престъпност отдавна е публична.


Николай Цонев допълни изнесените факти с разкритието, че съществува не едно, а две досиета на Бойко Борисов – първото от 1994, а второто от 1996 г. „Самият факт, че службите са подходили към него е доказателство за факта, че той е бил част от организираната престъпност“, каза лидерът на „НОВА АЛТЕРНАТИВА“. Искането за разсекретяване на досието от Бойко Борисов според него не е доказателство, че няма съгласие за сътрудничество.  

Николай Цонев не се съгласи с мнението на другия гост в предаването – Александър Томов – че въпросът е маловажен и не заслужава политическо внимание. „Бойко Борисов трябва да даде отговор на въпроса защо службите са искали точно от него да бъде информатор“, посочи той.  „В документите се посочва, че Бойко Борисов и Алексей Петров са имали обща фирма. Сега вече имат и обща партия – РЗС. Яне Янев е общият им пудел в политическите инженерни проекти. Това прави въпроса за политическата реалност изключително актуален“.

„По времето, когато бях министър аз лично съм давал поръчки на ВМЗ-Сопот и те винаги са били изпълнявани коректно, по договор. Настоящият министър на отбраната няма този ангажимент. Вината за ВМЗ-Сопот е на собственика, а това е държавата. Държавата, в лицето на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, трябва да го управлява по начин, изгоден и за държавата, и за преприятието и за работниците, вместо да се правят безсмислени пътувания до Катар. “, коментира Николай Цонев.

Няма коментари :

Публикуване на коментар