loading...

вторник, 12 февруари 2013 г.

Майката на Енчев създаде нов супер слънчоглед

Световно известната немската фирма Saaten Union ще произвежда и разпространява “Яна” в цял свят. Хибридът е създаден в Добруджански земеделски институт от Доц. д-р Юлия Енчева и от авторски колектив от селекционери при кръстосване на линия 2607А и възстановител на фертилността 12003R, получен чрез ин витро технология.

Хибрида Яна е изпитван през три поредни години в IASAS и е доказал своите качества. Слънчогледът е високодобивен, устойчив на болести и изключително адаптивен, като надскача държавните стандарти с 11% .
“Моите успехи на музикалното поприще са все още незначителни в сравнение с тези на моята майка. По ирояния на съдбата тя проби навън преди мен тъй като нейният хибрид ще се произвежда и разпространява в цял свят, а аз се надяваме песента ни Miss you с Coolio и Haddaway съвсем скоро да покори много европейски държави”, споделя Енчев за успехите на майка си.

Много съм щастлив от нейните успехи и дори съм направил фейсбук страница на слънчогледа, който носи името на моята баба и мисля лично да помогна за неговото разпространение в България.

Няма коментари :

Публикуване на коментар