loading...

вторник, 12 февруари 2013 г.

Туристическото ни лого е откраднато от Киргизстан, тяхното струва 310 евро, а нашето 1,4 млн. лв.

Новото туристическо лого на България е откраднато от Киргизстан. Нашето лого подозрително прилича на картинката, която рекламира бившата съветска република. По информация на time.kg, собственост на Съюза на фотографите в Киргизстан, в конкурса за логото преди време са участвали 20 дизайнери, които предложили 90 картинки.Наградата за победителя в конкурса, организиран от Министерството на културата и туризма на Киргизстан, е 20 хиляди сома (малко над 310 евро).

В сайта time.kg подробно се обяснява за логото. В него се вплитат водата, планините и небето, които са изобразени чрез лика на сърна и архар - вид планински овен, който е един от символите на страната. Тематиката на това лого е избрана заради популярни рисунки в историческа за Киргизстан местност.

Скандалът около българското туристическо лого гръмна, след като Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, в качеството си на възложител на обществената поръчка за реализирането на бранда, даде общо 1.4 милиона лева на консорциума "Обединение за бранд България", за да може дружеството да реализира целия маркетинг проект за представянето на туризма ни. Министър Вежди Рашидов заяви, че логото ни е шарено като бонбон от панаир.

"Засега е една шарения като бонбонче от панаир – сладичко, шареничко, хубавичко, а България е сериозна страна, не е толкова сладолед... Има нещо по-сериозно", заяви категорично той.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар