loading...

неделя, 24 февруари 2013 г.

Следващият протест в София – в понеделник от 17 ч. пред парламента

Протестите в София ще продължат и през другата седмица. Това се заканиха организаторите на големия митинг в столицата в неделя. В понеделник сборният пункт ще е Народното събрание, съобщи Би Ти Ви.

Часът на срещата също е известен – 17,00. Основната цел на протеста в понеделник ще е да бъдат накарани депутатите да не предизвикат създаване на служебно правителство. На практика се оказва, че гражданите искат сегашните партии да сформират програмен кабинет, за да може парламентът да продължи да работи и да приеме важни изменения в законите, целящи спешно орязване привилегиите на монополите.

Ако ГЕРБ, БСП и ДПС бързо върнат връчените им мандати от президента Росен Плевнелиев, какъвто е планът на политиците към момента, тогава ще се стигне до служебен кабинет, назначен от държавния глава, и до разпускане на Народното събрание още в края на седмицата. Така закони няма да може да бъдат приемани поне до евентуалните предсрочните избори след два месеца, след които се очаква да бъде сформирано следващото 42-ро Народно събрание.

PIK.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар