loading...

сряда, 9 януари 2013 г.

Вижте, кои управници в Пернишко са подали грешни декларации

Сред подалите невярна или непълна информация за имуществото си през 2012 г. са някои пернишки управници, показват данните на Сметната палата. Сред тях са областният управител на Перник Иво Петров, кметът на Радомир Пламен Алексиев, заместниците му Любка Димитрова и Димитър Димитров и кметът на Брезник Васил Узунов.

Губернаторът не е декларирал вземания от юридическо лице в размер на 40 000 лв. Кметът на Радомир Пламен Алексиев е пропуснал да отбележи дялове във фирмите „Панчо“, „Метал инженеринг и консулт“ и „Крестън булмар“, които прехвърлил на съпругата си. Заместникът му Димитров пък не е декларирал притежавани дялове във фирмите „Ка ен джи инженеринг“, както и данни за съпругата му, която притежава апартамент от 65,51 кв. м. в Радомир. Колежката му Любка Димитрова е пропуснала колите на съпруга си „Алфа Ромео“ и „Шкода суперб“. Кметът на Брезник Васил Узунов пък не е декларирал дяловете на съпругата му във фирмите „Ехо 2001“ и „Ев – си груп“.

Списъкът със заключенията за несъответствия в имуществото ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на Държавната агенция “Национална сигурност”, съобщават от Сметната палата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар