loading...

вторник, 1 януари 2013 г.

Да благодарим на президента!

Новогодишното слово на президента Росен Плевнелиев бе най-доброто в демократичната история на България. Той по-много сполучлив начин съчета глобалните проблеми без да загърби чисто човешките драми и геройства.

Президентът посочи, че „всички ние искаме да живеем достойно в една уютна и модерна България. Това може да се постигне само със съвместните усилия на милиони българи, които гледат в една посока и споделят общи ценности. Всеки от нас може да допринесе за една по-добра България през 2013 г". Това безспорно е така и всичко е в наши ръце, а не само да стоим и да мрънкаме.

В същото време Росен Плевнелиев отбеляза и геройството на Пламен Петков, който спаси давещо се дете в Англия, но загина. Зачетен беше и 15-годишният Марио Тихомиров от Белоградчик, който спаси дете. Уважение бе изказано и към героите от Синеморец, кото се удавиха, но спасиха деца.

За първи път президентът на България изнесе новогодишното си слово не пред импровизирана трибунка, а в стая пълна с книга. Най-накрая имаме държавен глава, които иска да ни подскаже, че в образованието е голямата сила и на него трябва да разчитаме. На този фон прозчуча и максимата „Вярвам, че бъдещето принадлежи на образованите, на предприемчивите и на тези общества, които изграждат държави, базирани на работещи институции и споделени ценности, а не на очакването, че някой друг ще ни реши проблемите".

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар