loading...

понеделник, 14 януари 2013 г.

Сериен убиец може да е усмъртил над 100 красавици

Полицията в САЩ разпространи смразяващи снимки на красиви жени, за които се страхува, че може да са неидентифицирани жертви на известен през 70-те години на миналия век сериен убиец, който вече е зад решетките и осъден за шест убийства. На интимните фотоси има жени в предизвикателни пози.

Те са направени от Родни Алкала, на 69 г., така наречения убиец от “Игра на срещи” (американско телевизионно шоу), който е бил професионален фотограф преди да бъде осъден на смърт. Стотиците снимки са намерени в скривалище на Алкала в шкафче за съхранение в Сиатъл. След години на проучване на снимките детективите все още не могат да идентифициран над 120 жени, а съдбите им остават неизвестни. Следователите се страхуват, че всичките те може да са убити от Алкала.

Детектив Пат Елис каза пред Си Би Ес нюз през 2010 г., че полицията е получила информацията за скривалището, когато сестрата на Алкала го е навестила в затвора, а той споменал за шкафа в Сиатъл, “за който не знаят ченгетата”. По думите на детектива, Алкала е бил записан да казва: “Добре, че те не знаят за това. Няма да им казвам за него. Направи ми услуга – махни нещата от там...изчисти го”.

Но Алкала не е знаел, че полицията е открила касов бон за шкафчето в дома му. Вследствие полицията е открила стотици снимки на жени в “пози на височайша уязвимост”, казва Елис.

69-годишният Алкала от Калифорния, който е зад решетките от 1979 г. насам, е бивш фотограф и “ерген номер едно” в телевизионното шоу “Игра на срещи” през 1978 г. Той бе осъден на между 25 г. и доживот миналата седмица в Ню Йорк за убийствата на 23-годишните Корнелия Крили и Елън Хувър в Манхатън през 1971 и 1977 година.

Делото бе толкова потресаващо, че успя да разплаче съдия-ветеран от Ню Йорк. Алкала каза миналия месец, че иска да се признае за виновен за двете убийства в Ню Йорк, за да се върне в Калифорния, където е осъден на смърт за пет убийства, и да обжалва там. Серийният убиец също се оплака, че надзирателите не му позволяват да ползва лаптоп и не му осигуряват достъп до правни документи. Той бе преместен в затвора в Манхатън миналия понеделник.

Крили бе намерена обесена в апартамента си през 1971 г., а Хувър е живеела в Манхатън, когато изчезва през 1977 г. Останките й бяха намерени едва година по-късно в гориста местност. “Това е дело, което никога не съм срещал досега. Надявам се да не го правя в бъдеще”, каза съдия Бони Уитнър, едва сдържайки сълзите си. Когато тя приключи с обявяването на присъдата, съдийката се хвана с ръце за главата.

Сестрата на Крили каза в изявление до съда, че Корнелия липсва на всички. Кати Стигел благодари на полицията и прокурорите за това, че са се отнесли с уважение към гибелта на Корнелия. Сестрите на Хувър казаха също в изявление, че “безчувственото й убийство непоправимо е увредило тяхното семейство”. Те разказаха за проблемите с дрогата на брат им и неговото самоубийство, както и за проблема на майка им с алкохола.

Алкала три десетилетия водеше заплетена съдебна битка с властите в Калифорния, довела до серия от съдебни процеси и отменени присъди. В крайна сметка той бе признат за виновен през 2010 г. за убийствата на четири жени и 12-годишно момиче през 70-те години на миналия век.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар