loading...

четвъртък, 20 декември 2012 г.

Бяла блокада в Хасковско

Истински бял ад се стовари върху хиляди шофьори, пътници и жители на Хасковска област, съобщиха за FaceRadio.info от пътната служба в Кърджали. Камиони с ремаркета и полуремаркета имат забрана да се движат по натоварените пътни артерии между Хасково и Кърджали.

Заради влошените метеоролгични условия и днес в областта има населени места без ток. Техният брой е 13. Сред тях са селата - Големанци, Голям Извор, Гълъбец, Динево, Долно Ботево, Козлец, Кралево, Крепост, Любеново. По последна информация от ЕВН населените места с нарушено електроподаване в цяла Югоизточна България са 260.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, съобщиха от областното пътно управление. Над 100 машини чистят и опесъчават. Остава забраната за пропускане на превозни средства над 3,5 тона за цялата област.
Снощи са били пропуснати, в посока Пловдив, тировете отклонени по паркингите край Хасково. 

В момента има спрени тирова между Харманли и Свиленград. Според пътните условия може да се извърши контролирано пропускане на тези товарни автомобили. В момента на отделни места в областта има слаби превалявания от сняг. Снежната покривка за целия регион е между 5 и 30 см.  

Няма коментари :

Публикуване на коментар