loading...

понеделник, 3 декември 2012 г.

В София е лудница, снегът пак ни изненадаВ София е лудница,  коментираха ситуацията тази вечер пред БЛИЦ от Центъра за градска мобилност. Телефоните ни звънят нонстоп, има катастрофи, има задръствания, добавиха от там. Около 18,30 в Центъра пристигна и самият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.
Градът бе парализиран от закъсали в снега автомобили. Трафикът се затруднява предимно от аварирали автомобили с летни гуми. Заради липсата на подготовка от страна на мнозина шофьори, повечето коли предизвикват тежки задръствания, движейки се с скоростта на костенурка.

От Столичната община обявиха, че 120 снегорина работят в момента из града. Обработени против заледяване са всички улици, по които се движи градският транспорт, стръмни и опасни участъци и мостови съоръжения. Първата механизирана обработка започна в 16.00 ч. Масовият градски транспорт се движи с обичайните отклонения от графика в този час в рамките на 15 минути. Натоварен е трафикът по бул. „Никола Мушанов”, бул. „Възкресение”, ул. „Житница”, бул. „Гоце Делчев”, бул. „България”, бул. „Васил Левски”, ул. „Свети Наум”, бул. „Александър Малинов” и Симеоновско шосе.

Водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, както и да спазват правилата за движение и да карат със съобразена с условията на пътя скорост, препоръчват от общината. Снегопочистващата техника ще продължи да работи и през нощта.

БЛИЦ


Няма коментари :

Публикуване на коментар