loading...

вторник, 11 декември 2012 г.

Нов център ще посреща туристите в Приморско това лятоС напълно обновена централна част следващото лято Приморско ще посреща туристи.
 В присъствието на областният управител на Бургас Константин Гребенаров и група депутати от ГЕРБ в морската община бе даден старт на проекта „Реконструкция и благоустройство на централна градска част и кв. 33 – град Приморско, финансиран по „Програма за развитие на селските райони 2007-2013”. Стойността на проекта е 1 274 162 лв.


Почти цялата местна администрация излезе, за да стане част от емоцията на първата копка, с която кметът на Приморско Димитър Германов, заедно с Константин Гребенаров  официално поставиха началото на ремонтните дейности. „Поздравявам управата на Приморско за отличната работа по осигуряване на средства от европейските фондове. Работим добре и това все повече се вижда.” заяви пред присъстващите областният управител.


За първата година от мандата на Димитър Германов община Приморско е успяла да спечели европейско финансиране на пет проекта по различни програми.  „Реализацията на тези проекти показват желанието ни да превърнем община Приморско в модерна европейска община, желана туристическа дестинация и привлекателно място за живеене”, каза още Германов.

От днес започва и реализацията на проект  „Пристройка и преустройство на читалище „Самообразование” гр. Приморско”, който също се финансира по оперативна програма „Развитие на селските райони”. С европейската субсидия площта на читалището ще бъде увеличена от 703 на 974 квадратни метра. Проектът предвижда изграждане на нова постройка, ще бъде обновена основната зала , ще бъде направена и топло и хидро изолация. Общата стойност на всички дейности е 819 691 лв.

* Кметът на Приморско Димитър Германов (ляво на снимката) и областният управител Константин Гребенаров (дясно) правят първата копка на новия център
 

Няма коментари :

Публикуване на коментар