loading...

четвъртък, 13 декември 2012 г.

СДС би шута на ДСБ и "Синята коалиция" за Белене

СДС успя в рамките на 2 минути по безапелационен начин да разбие на пух и прах вече гаснещата Синя коалиция и ДСБ в Хасковско. На предварителните консултации на политическите сили се събраха парламентарно представените партии - ГЕРБ, БСП, ДПС, РЗС, Атака и Синята коалиция, както и НДСВ.


Пълномощното на сините е подписано от Иван Костов и Мартин Димитров, Вие сте от СДС и Мартин Димитров, заяви Иван Сапунджиев от ДСБ, който се обърна към адвокат Добри Тодев от СДС.

"Ние на Мартин Димитров сме му посочили вратата на СДС, той не представлява СДС, аз не мога да се подпиша в документ на "Синята коалиция", защото в нея официално са СДС и ДСБ, а той е Г-н Никой на Раковска 134. На 15-ти май дадохме червен картон на тази издишаща коалиция. СДС не е Мартин, и СДС не е част от СК", заяви гръмогласно един от най-големите юристи в Хасковска област - адв.Тодев.


Сапунджиев от партията на Костов изпадна в абсолютен шок, след като разбра, че СДС няма да участват в референдума за АЕЦ Белене. "Това са излишни пари за харчене, с тях може да разкрием допълнителни работни места по програмите за временна заетост, БСП и ГЕРБ искат да си мерят оная работа, заяви пред всички журналисти Тодев.

Ние с тези две партии не може да работим, както и да действаме по това направление - атомната енергетика. Ако Мартин Димитров е решил да бъде с Костов, то е най-удачно да вземе членска книжка на ДСБ, а не да играе тези театри СДС-Синя коалиция", заяви пред пълната с хора и политици зала. Някои от присъстващите одобриха изказването на Тодев от СДС, който е и действаш председател на комисията по Мониторинг в СДС.

ДПС и Атака пък си разменяха комплименти по време на дебатите за Секционните комисии. От хората на Сидеров дори предложиха на Догановия представител Малек Хусеин да сложат техни хора по селата, защото Атака не разполагали с достатъчен брой хора.

Ангел Божинов от Атака бе обаче скастрен от някои други български представители. ГЕРБ оповестиха, че имат хора за всяко населено място, защото били актуални и популярни в Хасковска област с позитивните си действия към населението - изграждането на водопроводи, улици, тротоари, площадки, детски градини и друга инфраструктура.

ДСБ обаче се изнизаха от консултациите смутени и уплашени от липсата на подкрепа на СДС. Това видяха и десетките присъстващи на дебатите около комисиите за Референдума, който е насрочен за 27-ми януари 2013 година.

Велко Велев

Няма коментари :

Публикуване на коментар