Пропускане към основното съдържание

Няма никакво "Единство", просто става дума за влияние и борчове

Цяла седмица синята част от синя България седи и се чуди какво става по оста Раковска - Народното събрание. За всички е ясно, че раздялата на тримата от "Синята комбинация" люде - Гяуров, Димитров и Шарков с настоящото СДС е тотална. Няма никаква дясна алтернатива, няма никаква по-дясна концепция, която десните избиратели да припознат с лека ръка, писа faceradio.info.

Поредният кьорфишек лумна в слаба светлина в Пловдив, уж крепост на Единство, Творчество и Красота. Не, това е клуб на зависимите хора, които влязоха в Народното събрание, но забележете, след като им платиха кампанията.

Кой плати кампанията на депутатите от "Синята коалиция", кой, кой и пак кой? То е ясно кой, този на когото дължат своето появяване пред микрофоните на бТВ, Нова телевизия, БНТ и още куп медии, някога хранили се от правителството на премиера Иван Костов.
Защо все за него пишете, защо все той ви е в устата, той ли е лош, не, той успя да ни измъкне от блатото на Жан. Успя, но на каква цена, след като предлага да ви управлява пак той.

Ако искате да станете нещо в дясното, да станете човек за показ, то това е факт, но при определени условия и зависимости. Първо трябва да произлизате от столичната лъскава "ЮПИ генерация", може и да сте от кв. "Лозенец", там има между другото едно бавно, консервативно и лъскаво обитаване на стари столични къщи, там е ядрото на формацията на Иван Костов, това не е просто квартал на старите аристократи и богати реститути, не това е общество на костеливите костовисти. 

Те не вярват, не мислят и не разсъждават по начин, който е модерен и европейски. Не може да си демократ, да си европеец, след като се хващаш на един противоречив Източен Преход, преход в който не забогатяха хората от "Люлин", от "Средец", от "Изток", а забележете от "Триадица" и "Лозенец", както и още няколко десетки улички, по които вървяха тълпите на синята революция.

Лъжа е, че ДСБ е дясна партия, това че Костов го твърди пред своите хора, пред различните журналисти, то това не го прави автоматично десен, каквито са десните в Германия, Чехия, Австрия, Полша и тази по-успяла Северно-Централна Европа. Как така си направил приватизация, а от нея са дръпнали в живота хора като Банев, Гущеров, Гергов, Арабаджиев, Гриша Ганчев и това войнство, за което е видно, че гравитира около "Позитано" №20.

Муравей Радев твърди,че трябвало на мига да се отървем от едни 3000 предприятия, за да не плаща държавата техните задължения, разходи и осигуровки. Бързата работа често е толкова вредна, както за персонала на въпросните соцтворения, така и за всички останали, без червената шепа, притворила се в олигархия. Всички проблеми на България от управлението на Жан Виденов бяха решени от Костов, но той генерира тази олигархия, тези монополи, които се развиха и разшириха след него.

Г-н Костов, да към вас се обръщам, защото за мен "Единство" не съществува, Вие го знаете, аз също. Най-големият ви недостатък, е че смятате околните за по-нисши от вас, смятате хората за зомбита свързани с дистанционно. Хубавото е, че тези които безусловно Ви вярват са много малко, много са втвърдени и не приемат различните, новаторите и успешните.

Не може Вие да сте ми модел за мен и приятелите ми, които повярвайте ми изобщо не се интересуват от политика, политиката е занимание на хора като вас. Това са личности които помагат на изпадналите в беда, но с жестоки условия по линията Аз-Те. Ако на някой му помогнеш да стане от калта, да се отръска от миналото си, да стане читав и зрял, то неговата бащина страна ще поиска нещо в замяна - вярност и пак вярност.

Няма никаква здрава логика СДС да бъде обругано от своите си хора, ако не служат на външен фактор. Знаем и ние от столичната общественост, че въпросните депутати, които не искат да работят с ръководството си, не са по-заможни от вас, дори са имали периоди в които трудно са свързвали двата края. В замяна на подадените корички хляб, Вие сте се снабдили с послушници в манастира наречен мащабно "Синята коалиция". 

Юруков бе нарочен за злодей точно от Вас, видяхте в него заплаха за собственото си съществуване, всяка заплаха трябва да бъде туширана да бъде обругана на всяка цена.
Точно Вие Костов направихте медиите послушни роби. Хората помнят как накарахте неудобните журналисти и водещи да работят като партизани по мазета и тавани. Не сте модерен и светъл човек, това е истината, хората трябва веднъж завинаги да скъсат с мисълта, че Вие сте Единствен. Не Вие сте Единствен вариант за четата наречена Единство. 

 
Всеки ден се чува, че има борчове, има схеми, има връзки, които не могат да позволят на ТЯХ, дори и да искат, дори и да могат, то да бъдат част от СДС. Нали ще им дърпате ушите след това.

Няма кой да се хване при Вас, след като собствените Ви кадри дезертираха позорно при Пръмова, няма как. На вас Ви трябват хора сега, някой който все още има глазура на политик, на депутат на личност. Трябват ви читави играчи за отбора, но цената е смирение и облъченост.

"Синята коалиция" е ваше творение, това не е нещо, което хората са предложили на вас, а вие на тях. Красива опаковка в син цвят, лъскава глазура на сладкишите Мартин, Йордан, Ваньо и Димо. Това се набива на очи, аз не вярвам на тези приказки за синята идея, която сте съхранили, бягайки от СДС преди 11 години, няма как да убедете тези поне 200 000 редови седесари, че вие сте по-десен от Меркел и Камерън. 

Не може да сте по-десен, по-антиктомунистическо ясен, защото богатите хора станаха още по-богати по време на вашата масова приватизация. Това го вижда и всеки столичен клошар, формирал се като такъв точно по ваше време и станал по-клошар след това.

Приватизацията Ви бе необходима, както ампутация на болен крак, но тя не ни направи по-богати и по-дълновидни. Ако бяхме станали по-богати, нямаше да сме облъчени от 800-те дни на Недоразумението от Мадрид. 

Направете хората богати, образовани и свободни, освободи ги от каторгата на ДС, тогава можеше и да сте втори мандат премиер, та даже досега да бъдете на власт. Не става, този златен момент бе пропилян точно заради тази задкулисност, тези тайни договорки - пари срещу бъдещи влияния. Трябваше да изградите СДС по модерен партиен модел, не по лична преценка, така се губи обратната връзка - седесари - ръководство.

 

Какво ми се говори от екрана как СДС бил обсебен от ГЕРБ. Вие бяхте обсебен от идеята да сте част от ГЕРБ, донякъде успяхте, донякъде -не. СДС е това, което Вие не може да бъдете - тотална свободна и модерна партия, партия съхранила в себе си най-истинското и най-честното.

faceradio.info

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.