loading...

неделя, 11 ноември 2012 г.

Даскал иска узаконяване на марихуаната, била лекарство за човешкия дух

Росен Ангелов
Учителят по философия в Езиковата гимназия в Благоевград и председател на фондация „Мечта” Росен Ангелов карал последователите си да прегръщат дървета да се молят за узаконяване употребата на марихуана, тъй като тя била най-доброто лекарство за човешкия дух.

Това стана ясно по време на дискусията за опасните учения, която се е състояла в Благоевград, съобщи “Струма”. На форума се разбра още, че духовният учител не признавал образователната система у нас и препоръчвал на учениците си да правят същото.

„Дъщеря ми също прочете книгата за Анастасия, въпреки че й забраних да го прави. Тя говореше само хубави неща за него. Аз съм тук, защото имам лична отговорност за случилото се”, сподели майка на бивша ученичка на Ангелов.

Психотерапевтът Богомила Годинова заяви, че дейността на фондация „Мечта” е много близо до тази на сектите, докато д-р Теменужка Любенова от Общинския съвет по наркотични вещества директно я определи като такава. Мотивите за това твърдение са, че 24-годишният благоевградчанин Марио Нушков, който умря от волтова дъга, е бил финансово зависим от организацията, отдалечил се е от приятелите и близките си и имал чувство за самодостатъчност. Белези, които има всеки член на секта. Двете обаче не обвиниха институциите за трагедията, а самото общество.

Група от бивши възпитаници на гимназията обясниха, че са нямали учебници по психология, етика и право и философия, а списък с книги, сред които и тези на Владимир Мегре. Те допълниха, че дори ученици, които не посещавали СИП – овете на преподавателя, имали оценки „много добър” за годината.


Още по темата четете ТУК

Няма коментари :

Публикуване на коментар