Пропускане към основното съдържание

Природо-математическата гимназия Бургас възлага обществени поръчки за всички средства, събирани от учениците

През учебната 2012/2013 г. Природо-математическата гимназия /ПМГ/ „Акад.Никола Обрешиков”-Бургас ще изпрати 220 зрелостници. Вече е известно, че те ще отпразнуват абитуриентския си бал на 24 май в  петзвездния хотел „Планета” в Слънчев бряг само срещу 117 лева за ученик.

През тази година, за първи път в страната, гимназията обяви обществена поръчка за избор на най-добро предложение, което туроператорите отправят към абитуриентите. Сред общо 11 подадени оферти, специално сформирана комисия от преподаватели излъчи най-добрата. Водещите критерии, по които е направен изборът, са цената на услугата, условията за нощуване, хранене и забавление, осигуряването на социални куверти, допълнителни бонуси и др.

Родителите на абитуриентите от математическата гимназия ще платят с 1/3 по – малко за бала на децата си в сравнение с другите бургаски училища. В хотел „Планета” в същия ден и при същото меню, за завършващите друго училище, балът ще струва по 160 лева на абитуриент.
„Успяхме да накараме туроператорите да подходят по-професионално при подаването на офертите. Поставихме фирмите в конкуренция и постигнахме цени, които са желани от много родители. Процедурата е публична и прозрачна – всичко което правим е в сайта на училището. Ние вече можем да кажем на родителите, че техните пари са отишли на правилното място при най-добър разчет”, казва директорът на ПМГ „Акад.Никола Обрешков” Станчо Славов.

Ръководството на гимназията е взело решение за всички средства, които се събират за учениците, да се възлагат обществени поръчки. Така ще се определят фирмите, които ще бъдат ангажирани с  екскурзиите с учебна цел, с балове, тържества и др. Това ще гарантира, че децата получават най-добрата услуга при най-изгодни и открити за родителите им условия. Вече е стартирала процедурата за обществена поръчка за застраховането на учениците и предстои скоро да бъде финализирана. 

Ръководството на ПМГ е готово да сподели своя опит и да стане инициатор за прилагането на тази практика в други учебни заведения в страната.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.