loading...

сряда, 28 ноември 2012 г.

Наказателен отряд срещу християни имало в Пазарджик

Според таен свидетел 005 обвиняемият по делото за насаждане на религиозна омраза - Ахмед Моса Ахмед имал около 20 приближени,известни още като наказателен отряд. Те извършвали нападения срещу християни, като свидетелят посочва за пример случай преди Великден, когато те са нападнали група младежи – християни и след побоя едно от момчетата е прието в болница.

Свидетелят заявява, че живее в квартал със смесено население, в който преди години не е имало конфликти, всички са живеели в разбирателство. Напрежението започнало преди около 10 години - след построяването на джамията "Абу Бекир” в ромския квартал на Пазарджик.

Според свидетеля напрежението се дължи на проповедите на Ахмед, в които той говорел, че тези, които не са мюсюлмани, трябва да бъдат изгорени. Свидетелят си спомня, че преди години Ахмед Ахмед е бил осъден за това, че е развявал мюсюлманско знаме в ромския квартал в Пазарджик. Той е водил проповедите си на турски език.

Окръжният съд в Пазарджик заседава днес по делото срещу 13 имами, обвинени в участие и ръководене на нерегистрирана организация, проповядване на антидемократична идеология и на религиозна омраза. Това е петото заседание по делото.

Няма коментари :

Публикуване на коментар