loading...

събота, 13 октомври 2012 г.

Football24.bg Sofia Cup или повече спорт и по-малко спирт

Знаете ли защо на Чикаго му казват Градът на ветровете? Според легендата, една вечер в края на 19-и век жената на кмета излязла да дои кравата в плевнята. Кравата обаче бутнала фенера и сламата в обора се запалила. Оттам пламнала цялата плевня и огънят бавно започнал да обхваща първо квартала, а после и съседните улици. Заради хаотичното и гъсто строителство се разпространил толкова бързо, че в един момент обхванал целия град. Бил толкова силен, че накитите, които хората заравяли в пръстта, за да ги спасят, се стопили. Днес те са събрани в музей.Наложило се да построят целия град наново. За по-лесно, а и по-сигурно, архитектите дошли и го разчертали само с прави улици, пресечени с други прави улици. Затова, където и да застанете в града, ви духа такъв вятър, че ви се иска колкото се може по-бързо да се приберете на топло. Това е и една от причините пушачите в Чикаго непрекъснато да намаляват. В заведенията е абсолютно забранено да се пуши, а навън на никого не му се стои.

В България климатът е прекрасен. Ето как описва нашата страна европейският шампион по бокс Кубрат Пулев: „Какво по-хубаво от това, че прабългарите са се заселили на толкова хубаво място? Имаме хубаво време. Всичко друго можеш да си направиш сам. Можеш да имаш пари, може да обеднееш, парите също са преходни. Но в Германия например времето е кофти. Имаме златна природа, имаме всичко, а бягаме. Да сме японци, да има земетресения и радиация, да бягаме. Не мога да разбера българинът какво не харесва. Имаме уникални традиции, уникални неща, а не ги пазим. Плюем ги, мразим се. Няма такова племе като нас, което да се мрази така. Не мога да го повярвам. И не виждам защо, като всичко ни е хубаво. И традициите, и природата. В Германия си пазят традициите. В Гърция уж криза, обаче туристите ходят и това ги храни. А тук не пазим нищо, съсипваме си и паметниците, и всичко. А имаме златна природа, златна земя.”

Златна земя, разбирате ли. Ние от football24.bg ви предлагаме да използваме тази златна земя, за да сме здрави. Предлагаме да играем футбол в парковете, волейбол в училищата, да обикаляме по планините и екопътеките. Да спортуваме, не да спиртуваме. Предлагаме да излезем от задимените кафенета и да хвърлим кутиите с цигарите. Вместо да протестираме, че не може да пушим в дискотеките и не може да стоим и пием в клубовете в Студентския град след 22 ч., предлагаме да сме здрави. Имате ли потребност да сте здрави?

Който мисли като нас, нека дойде да гледа нашия турнир по футбол на игрищата в МГУ. Започваме в неделя от 11,30 ч. Ако искате, играйте, ако искате гледайте. Но спортувайте и бъдете здрави. Не пияни и напушени.

Цветан Ламбрев

Няма коментари :

Публикуване на коментар