loading...

неделя, 7 октомври 2012 г.

Позор: „Реставрират” коня на Цар Освободител до свинска кочина

Паметникът на Цар освободител, който преди месец беше демонтиран с цел реставрация, в момента се съхранява в двора на цех за алуминиева дограма близо до София. За това алармираха скулпторът Велислав Минеков и Людмил Веселинов, които са членове на партията на Меглена Кунева.

„Паметникът трябва да престои по този начин известно време, за да се приберат едни пари, макар че за реставрацията са необходими точно два дена и половина и много по-малко от този 1,2 млн. лв.", коментира Минеков и добави, че предстои Конят да бъде измит с киселина, леко поизлъскан и отново да бъде върнат на мястото му пред Народното събрание.

Той е притеснен, че след измиването с киселина ще бъдат нанесени фатални последици върху античната патина на монумента, ще се наруши дифузията на метала и, при най-лекото земетресение, може да се срути. От „Движение България на гражданите" са засекли коя е основната причина за ремонта на паметника и укрепване на неговите основи.

„Укрепването е пожелано от едни много добри хора, които възнамеряват да строят отдолу подземен паркинг, където ще си паркират колите депутатите, Столична община и заможните хора. Този ремонт се прави, за да услужим на тези добри хора, които искат да печелят пари със страшна сила", каза още Велислав Минеков. Той недоумява и къде са родните русофили, които, по думите му, преди време настръхваха само заради едно петънце на паметника на съветската армия.

1 коментар :

  1. БЕЗОБРАЗИЯТА В МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ СЕ ГЛОБАЛИЗИРАТ. ЦЕЛТА - ЕСТЕСТВЕНО! - Е ДА СЕ ПОЗАБРАВИ ЧЕ Е ИМАЛО ПАМЕТНИК НА ЕДИН ЧУЖДОЗЕМЕН ЦАР - КАТО МЕЖДУВРЕМЕННО СЕ ИЗПЕРАТ НЕЧИИ ПАРИЧКИ. А - КАТО КОПНАТ ЗА ВИСОКОПОСТАВЕНИ ГАРАЖИ - ВИЖ ЧЕ ИЗЛЯЗЛА НЯКОЯ АНТИЧНА КРЕПОСТ - ТОГАВА ЗА РУСИТЕ ЗАБРАВИ - ДА ИДВАТ ТУРЧАЛЯТА - А ТЕ! - ВЕЧЕ СА НАВСЯКЪДЕ. ВМЕСТО ТОВА - ПРЕДСТОИ МАВЗОЛЕЙ ХАНУ КУБРАТУ В НЕДАЛЕЧНА ЧУВАШИЯ - КЪДЕТО ПРЕДСТОИ ДА НИ ЗАПРАТЯТ - ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ДА ПРАВИМ МЕСТНИТЕ ТРАКИ НА ПРИВОЛЖКИ БЪЛГАРИ.

    ОтговорИзтриване