loading...

четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Ден за Перник

Българският Червен кръст обяви днешния 11 октомври за "Ден за Перник". Едномесечната национална благотворителна кампания за набирането на средства, която трябваше да приключи днес, е удължена до 18 октомври.

В подкрепа на хората, чиито домове пострадаха при земетресението на 22 май и последвалите трусове, от БЧК призовават всички българи да изпратят SMS на номер 1255 в 12:55 часа.

Вследствие на силното земетресение на 22 май 2012 година в Пернишка област 163 сгради са негодни за живеене, повече от 250 души са застрашени да останат без покрив през студените зимни месеци и 412 души живеят все още в 89 палатки.

Без дом зимата е по-страшна и от земетресението, допълват от БЧК. По първоначални оценки ще трябват поне 3 млн. лв за нови домове. Предвидени са серия инициативи за набиране на средства. На ключови места в областните градове ще има касички.

В София те ще бъдат разположени от 16 ч. до 18.30 ч. в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски", в градинката пред НДК до паметника на Фритьоф Нансен, в Докторската градина и на входа на Борисовата градина до езерото "Ариана".

БНТ

Няма коментари :

Публикуване на коментар